Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Δεν πείθονται οι αγορές με την οικονομική στροφή Ερντογάν – «Βουτιά» δίχως τέλος για τη λίρα!

Η στροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε πιο ορθόδοξες οικονομικές πολιτικές αποδεικνύεται... άκαρπη έως τώρα, με την κατρακύλα της τουρκικής λίρας να συνεχίζεται

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Η στροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε πιο ορθόδοξες οικονομικές πολιτικές αποδεικνύεται... άκαρπη έως τώρα.

Τουρκία: Η τρίτη θητεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της χώρας είναι γεγονός, με την πορεία της οικονομίας να αποτελεί ένα από πιο τα μεγάλα στοιχήματα.

Παρόλα αυτά, η διαφαινόμενη στροφή 180 μοιρών στην οικονομική πολιτική μετά τον διορισμό του Μεχμέτ Σιμσέκ στο υπουργείο Οικονομικών και της Hafize Gaye Erkan, στην κεντρική τράπεζα δεν φαίνεται να ενθουσιάζει τις αγορές.

Οι επενδυτές έχουν «καεί στο παρελθόν», αφού ανάλογες προσδοκίες για τερματισμό των Erdoganomics υπήρξαν και το 2020, με τον διορισμό στην κεντρική τράπεζα του Naci Agbal, χωρίς ωστόσο να επαληθευθούν. O Agbal απολύθηκε και ο Ερντογάν προχώρησε σε μείωση επιτοκίων, παρότι ο πληθωρισμός έτρεχε με διψήφιους ρυθμούς.

Την ίδια ώρα, η αυξανόμενη ακρίβεια σε βασικά προϊόντα και η κατρακύλα της τουρκικής λίρας οδηγούν σε απόγνωση εκατομμύρια πολίτες.

Σε καθημερινή πια βάση η λίρα καταποντίζεται σε νέο ιστορικό ναδίρ, κάτι που είχαν προβλέψει οι διεθνείς αναλυτές, αλλά δεν περίμεναν να γίνει με τέτοια ταχύτητα και τόση ορμή. Μάλιστα ορισμένοι θεωρούσαν ότι θα ανακοπεί για λίγο ο κατήφορος, κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ακόμα ένα έκτακτο βοήθημα. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα επίδομα αδείας ύψους 4.000 λιρών. Μάλιστα, όπως τονίζεται, στόχος είναι να αντληθούν το συντομότερο δυνατό 150 δισ. δολάρια σε κεφάλαια και επενδύσεις από το εξωτερικό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Δεν πείθονται οι αγορές με την οικονομική στροφή Ερντογάν – «Βουτιά» δίχως τέλος για τη λίρα!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ