Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία – εκλογές: Ακραία ρητορική από Ερντογάν ενόψει 2ου γύρου, άρχισε πάλι τα περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

«Η Κωνσταντινούπολη είναι η μητέρα που αγκαλιάζει όλη τη γεωγραφία της καρδιάς μας», δηλώνει ο Ερντογάν μία εβδομάδα πριν το 2ο γύρο των εκλογών στην Τουρκία.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά Διεθνή
Τουρκία - εκλογές: Ακραία ρητορική από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει 2ου γύρου, άρχισε πάλι τα περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

Τουρκία – εκλογές: Μετά το καθαρό προβάδισμά του στον πρώτο γύρο στις εκλογές στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αισθάνεται δυνατός και σίγουρος που θα είναι αυτός που και πάλι θα βγει νικητής από μια ακόμη εκλογική διαδικασία.

Με τον δημοσκόπο που προέβλεψε τη νίκη του Ερντογάν στον 1ο γύρο να προβλέπει νίκη του Τούρκου προέδρου και στον δεύτερο, ο 70χρονος πολιτικός επενδύει και πάλι στην ακραία εθνικιστική ρητορική, με την Ελλάδα φυσικά να είναι ένας από τους βασικούς του «στόχους».

Εκτός λοιπόν του οτι εμφανίζεται βέβαιος οτι θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο της γειτονικής χώρας, σε προεκλογική του ομιλία έκανε λόγο και πάλι για τα «σύνορα» της καρδιάς του, εννοώντας βεβαίως τη «Γαλάζια Πατρίδα», ενώ έκανε αναφορά στην «Άλωση της Κωνσταντινούπολης».

«Να τελειώσουμε στις 28 του μηνός ό,τι αρχίσαμε στις 14 και Θεού θέλοντας την 29η Μαΐου να ολοκληρώσουμε την εκλογική νίκη κατά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Επιπλέον η Κωνσταντινούπολη είναι η μητέρα που αγκαλιάζει όλη τη γεωγραφία της καρδιάς μας και που επεκτείνεται από τα Βαλκάνια στον Καύκασο, από την Κριμαία στη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική Ασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οπως διαπιστώνει κανείς, μία εβδομάδα πριν από το δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα ακόμη δείγμα εθνικιστικής και διχαστικής ρητορικής, κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι συνομιλεί με τρομοκράτες, ενώ, όπως λέει, ο ίδιος μιλάει με τον Θεό.

Την ίδια ώρα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάνει έκκληση στον τουρκικό λαό λέγοντας πως «… αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να τελειώνουμε με τον Ερντογάν».

Τέλος εκείνος που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό το αποτέλεσμα στις τουρκικές εκλογές είναι ο ακραίος εθνικιστής Σινάν Ογκάν, ο οποίος ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με ποιον από τους Ερντογάν η Κιλιτσντάρογλου θα στηρίξει στην δεύτερο γύρο.

Τουρκία – εκλογές: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία – εκλογές: Ακραία ρητορική από Ερντογάν ενόψει 2ου γύρου, άρχισε πάλι τα περί «Γαλάζιας Πατρίδας»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ