Αρχική » Εξοπλιστικά

Τούρκοι: Πώς με πυρομαχικά σωματιδίων θέλουν να αχρηστέψουν της ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες

Χρησιμοποιούνται από τα τουρκικα συστήματα KORKUT και GÖKDENİZ.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τούρκοι: Πώς με πυρομαχικά σωματιδίων θέλουν να αχρηστέψουν της ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες

Τούρκοι: Πώς με πυρομαχικά σωματιδίων θέλουν να αχρηστέψουν της ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες και τους αντιπλοϊκους τους πυραύλους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της τουρκικής ASELSAN, Χαλούκ Γκιουργκιούν, το τουρκικο σύστημα «εγγύς αεράμυνας GÖKDENİZ είναι ένα σύστημα άμυνας σημείου που μπορεί να καταστρέψει αντιπλοϊκους πυραύλους» που στοχεύουν τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

«Τα πυρομαχικά σωματιδίων ATOM 35 mm, τα οποία χρησιμοποιούνται από τα συστήματα KORKUT και GÖKDENİZ, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια προϊόντων των συστημάτων αεράμυνας κοντινού πεδίου, δημιουργούν ένα πυκνό σύννεφο σωματιδίων, καθώς διασπώνται μπροστά από τον στόχο», υπογράμμισε.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Τούρκο «το σύστημα GÖKDENİZ όχι μόνο έχει εξαλείψει την εξάρτηση από το εξωτερικό. Έχει πολύ καλύτερη απόδοση από τα αντίστοιχα ξένα συστήματα».

Τούρκοι: Πώς με πυρομαχικά σωματιδίων θέλουν να αχρηστέψουν της ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους Τούρκους η Ιταλία εισήγαγε τη σχολή πτήσεων της, όπου εκπαιδεύει κορυφαίους πιλότους μαχητικών με τον Ιταλό αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Matteo Perego Di Cremnago να καλεί Τούρκους πιλότους για εκπαίδευση.

«Εδώ, εκπαιδεύουμε πιλότους για μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενιάς. Εδώ είναι ένα μονοπάτι προς τα αεροσκάφη τελευταίας γενιάς. Μιλάμε για αεροσκάφη τελευταίας γενιάς όπως τα F35, Eurofighter. Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον τους για συμμαχικές και στρατηγικά σημαντικές χώρες όπως η Τουρκία να μπορούν να εκπαιδεύουν τους πιλότους τους εδώ. Αν με ρωτάτε αν οι Τούρκοι πιλότοι μπορούν επίσης να λάβουν εκπαίδευση εδώ, η απάντησή μου είναι απολύτως ναι», τόνισε ο Ιταλός αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ξεκινά εκπαίδευση στα «ελληνικά» M346 για τους Τούρκους πιλότους;

Ποιος θα κάνει τη μεταγραφή του Ρέαμπτσιουκ, αν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Πώς με πυρομαχικά σωματιδίων θέλουν να αχρηστέψουν της ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ