Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Εξέδωσε παράνομη Navtex

Νέα μεγάλη άσκηση μέχρι τις ακτές της Αμμοχώστου ανακοίνωσε η Τουρκία

Χρήστος Μαγγίνας Featured Ελληνοτουρκικά
Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Εξέδωσε παράνομη Navtex

Μπορεί στην Τουρκία οι πολιτικές εξελίξεις να τρέχουν και η κόντρα στις κάλπες, ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Κιλιντσάρογλου να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, όμως η γειτονική χώρα δεν σταματά τις προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία αποφάσισε να δεσμεύσει με μια παράνομη Navtex περιοχές που φτάνουν μέχρι τις ακτές της Αμμοχώστου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι τούρκοι δεσμεύουν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι για την άσκηση τους στα κατεχόμενα και είναι ξεκάθαρο πως θέλουν να δημιουργήσουν θόρυβο.

Αυτή η απόφαση έφερε και την άμεση αντίδραση από την Κύπρο, με το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκδίδει αντι – Navtex.

Με αυτόν τον τρόπο, η Κύπρος έκανε ξεκάθαρο ότι η άσκηση της Τουρκίας, είναι παράνομη και συνιστά παραβίαση του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και των διαδικασιών ναυτικής ασφάλειας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Εξέδωσε παράνομη Navtex». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr. Στα GeoStratigika ξεκίνησα με την γέννησή του, στις 5 Ιουλίου 2022

ΣΧΟΛΙΑ