Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν στη Δύση για το προσφυγικό – «Η Μεσόγειος έγινε νεκροταφείο»

Η Τουρκία μέσω του Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση στη Δύση για το προσφυγικό

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν στη Δύση για το προσφυγικό - «Η Μεσόγειος έγινε νεκροταφείο»

Μετά τα όσα αδιανόητα δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, η Τουρκία συνεχίζει τις επιθέσεις με φόντο το προσφυγικό και αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πάρει τη σκυτάλη στις δηλώσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε μια νέα επίθεση προς της Δύση την οποία κατηγόρησε πως συμπεριφέρεται με αλαζονεία που έχει μετατρέψει την Μεσόγειο σε ένα νεκροταφείο.

Πιο συγκεκριμένα,  ο Ερντογάν ανέφερε  ότι «η Μεσόγειος έγινε νεκροταφείο λόγω αλαζονικής συμπεριφοράς αποικιοκρατών. Η πρόσφατη τραγωδία στο Αιγαίο είναι το τελευταίο επαίσχυντο παράδειγμα».

Αναλυτικά ο Ερντογάν τόνισε: «Η αλαζονική νοοτροπία, που έχει τις ρίζες της στην αποικιοκρατία, έχει συμβάλλει πολύ στη μετατροπή της Μεσογείου, που υπήρξε λίκνο πολιτισμών σε όλη την Ιστορία, σε ένα γιγάντιο προσφυγικό νεκροταφείο τα τελευταία χρόνια.

Η ανθρωπιστική τραγωδία της περασμένης εβδομάδας στο Αιγαίο, όπου εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, είναι το τελευταίο επαίσχυντο παράδειγμα».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, η Άγκυρα ναυπηγεί επιπλέον τρεις φρεγάτες στα τουρκικά ναυπηγεία και στόχος είναι επιπλέον τρεις φρεγάτες σε τρία χρόνια.

Μάλιστα, δεν μένουν εκεί καθώς οι Τούρκοι ξεκίνησαν τις δοκιμές στη θάλασσα της νέας τουρκικής φρεγάτας «Istanbul».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν στη Δύση για το προσφυγικό – «Η Μεσόγειος έγινε νεκροταφείο»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ