Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: «Επίθεση» του Χακάν Φιντάν στην Κύπρο – Η προειδοποίηση για τα ελληνικά νησιά!

Για ακόμα μία φορά η Τουρκία στοχοποιεί την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: «Επίθεση» του Χακάν Φιντάν στην Κύπρο – Η προειδοποίηση για τα ελληνικά νησιά!

Τη στρατηγική της συνεχίζει η Τουρκία, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να στοποχοποίησει τόσο την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στις τελευταίες δηλώσεις του, έκανε επίθεση στην Κύπρο για τη στάση της απέναντι στο Ισραήλ.

Τόνισε ότι η υποστήριξη που δείχνει η Λευκωσία στο Ισραήλ δεν ωφελεί την Κύπρο και την Ελλάδα και θα φέρει τη… φωτιά της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με όσα μεταφέρει για τον ΣΚΑΪ, ο Μανώλης Κωστίδης.

Μιλώντας λοιπόν στο Haber Turk απασφάλισε λέγοντας:

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλη απειλή και κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης. Όσο συνεχίζεται η γενοκτονία εκ μέρους του Ισραήλ, αυτός ο κίνδυνος θα συνεχιστεί, το έχουμε υπογραμμίσει από την αρχή. Και τώρα, ειδικά, τη στιγμή που ο Λίβανος έρχεται στο προσκήνιο, οι παράγοντες στον Λίβανο απειλούν την ‘Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου’. Αυτοί λειτουργούν ως προάγγελλοι.

Για το θέμα της Κύπρου, προειδοποιούσαμε από την αρχή τους Ευρωπαίους και περιφερειακούς παράγοντες, ιδιαίτερα την ‘Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου’. Αυτό το μέρος έχει μετατραπεί σε κέντρο επιχειρήσεων…

Μετά τις 7 Οκτωβρίου, μετά τις πρώτες επιχειρήσεις που ξεκίνησε το Ισραήλ, βλέπουμε σε αναφορές υπηρεσιών πληροφοριών ότι η ‘Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου’ έχει γίνει βάση που χρησιμοποιείται από ορισμένες χώρες, ειδικά σε επιχειρήσεις κατά της Γάζας. Δηλαδή επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών και στρατιωτικές πτήσεις πραγματοποιούνται συνεχώς από εκεί για τη Γάζα.

Όταν θέσαμε το θέμα στην ατζέντα, ανακήρυξαν αίφνης αυτό το μέρος ως βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη Γάζα. Και τότε είπαμε ότι αυτή η βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης συνιστά προφανώς μια δραστηριότητα που αποκρύπτει το γεγονός ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για μια στρατιωτική βάση».

Τουρκία: Προειδοποίηση για τα ελληνική νησιά!

Φυσικά ο Χακάν Φιντάν μίλησε και για τα ελληνικά νησιά, που είναι μία πάγια τακτική που έχει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

Τόνισε μάλιστα, ότι μπορεί να γίνουν στόχος για τη Χεζμπολάχ, λέγοντας:

«Το γεγονός ότι αυτός ο τόπος και τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει ούτε την ‘Ελληνοκυπριακή Διοίκηση’ ούτε την Ελλάδα. Η συμβουλή μας, αυτό που είπαμε στους Έλληνες, είναι ‘μείνετε μακριά από αυτά τα θέματα’, γιατί όταν εμπλακείτε με αυτόν τον τρόπο στους εν εξελίξει πολέμους στη Μέση Ανατολή, αν γίνετε μέρος αυτών, θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει. Και είμαστε κι εμείς στην ίδια γεωγραφία, οπότε [η φωτιά] θα έρθει και θα μας βρει.

Ως εκ τούτου, μεταφέρουμε στους αρμόδιους συνομιλητές μας χωρίς να διστάζουμε καθόλου τα συμπεράσματα που έχουμε αντλήσει από παρατηρήσεις που κάνουμε βάσει δεδομένων. Αυτοί εμπλέκονται επίσης σε διάφορα, ωστόσο όλοι οι περιφερειακοί παράγοντες πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει έντονη στρατιωτικοποίηση εκεί, και θα πρέπει να αποτραπεί η πιθανότητα να συμβεί κάτι εδώ στην περιοχή».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: «Επίθεση» του Χακάν Φιντάν στην Κύπρο – Η προειδοποίηση για τα ελληνικά νησιά!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ