Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκοι: Καμία ελπίδα για την Ελλάδα – Θλιβερά τα επίπεδα ετοιμότητας – Πιο κάτω από την Αλβανία – Επαίσχυντη λένε η κατάσταση στο ελληνικό Π.Ν.

Φυσικά και τα πράγματα δεν είναι ακριβώς... έτσι όπως τα λένε οι Τούρκοι αλλά άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι... ελέφαντας με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς που κάνει η Αθήνα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Τούρκοι: Καμία ελπίδα για την Ελλάδα - Θλιβερά τα επίπεδα ετοιμότητας - Πιο κάτω από την Αλβανία - Επαίσχυντη λένε η κατάσταση στο ελληνικό Π.Ν.

Άλλο που δεν ήθελαν οι Τούρκοι, για να πάρουν τα ρεπορτάζ από την θλιβερή παρουσία της φρεγάτας Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα και να τα κάνουν σημαία.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Τούρκο εμπειρογνώμονα Άμυνας, Τουράν Ογκούζ, η κατάσταση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού είναι «επαίσχυντη».

«Τα ελληνικά πλοία είναι παλιά, κακοσυντηρημένα και δεν διαθέτουν επαρκείς αισθητήρες και όπλα, αποτυγχάνοντας να εκτελέσουν ούτε τις πιο απλές εργασίες. Η Ελλάδα βαδίζει με ταχείς ρυθμούς στον ίδιο δρόμο με την Αίγυπτο, ξοδεύοντας επιπλέον χρήματα σε ένα μείγμα παλαιών και νέων όπλων από διάφορες χώρες με την ελπίδα προστασίας. Ωστόσο, δεν διαθέτουν τα κεφάλαια για να διατηρήσουν, να εκσυγχρονίσουν ή να προετοιμάσουν αυτά τα όπλα για πόλεμο. Ως αποτέλεσμα, όπως η Αίγυπτος, τα όπλα υπάρχουν στα χαρτιά, αλλά τα επίπεδα ετοιμότητας είναι θλιβερά», είπε ο Ογκούζ.

Πρόσφατα, «ένα ελληνικό πυραυλικό σκάφος αναφέρθηκε ότι είχε διάρρηξη κύτους λόγω έλλειψης συντήρησης», τονίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο εμπειρογνώμονα, τα «ελληνικά πολεμικά πλοία (ηλικίας 40-50 ετών)», αντιμετωπίζουν προβλήματα «λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης και των απαρχαιωμένων αισθητήρων και οπλικών συστημάτων».

«Η Ελλάδα διαθέτει το χαμηλότερο ποσοστό του αμυντικού της προϋπολογισμού σε επιχειρήσεις συντήρησης, επισκευές και υποδομές μεταξύ των 32 χωρών του ΝΑΤΟ, με μόλις 8%. Η επόμενη χαμηλότερη, η Αλβανία, διαθέτει σχεδόν το διπλάσιο αυτού του ποσού. Χωρίς επαρκή προϋπολογισμό για την ορθή εφαρμογή των απαραίτητων διαδικασιών, τόσο ο εξοπλισμός όσο και το προσωπικό υπολείπονται. Εάν τα κονδύλια του προϋπολογισμού του 2024 παραμείνουν αμετάβλητα, τα επίπεδα ετοιμότητας θα συνεχίσουν να μειώνονται γρήγορα», πρόσθεσε ο Ογκούζ.

Η πρόωρη απόσυρση της ελληνικής φρεγάτας Ύδρα από την αποστολή της στην Ερυθρά Θάλασσα αποδόθηκε σε τεχνολογικές ανεπάρκειες.

Όταν όμως τα… έλεγε το Geostratigika πως θα γίνουμε ρεζίλι αν στείλουμε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας έκανε… προεκλογικό αγώνα.

Φυσικά και τα πράγματα δεν είναι ακριβώς… έτσι όπως τα λένε οι Τούρκοι αλλά άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι… ελέφαντας με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς που κάνει η Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: «Επίθεση» του Χακάν Φιντάν στην Κύπρο – Η προειδοποίηση για τα ελληνικά νησιά!

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στη διαμετακόμιση ρωσικού LNG μέσω των ευρωπαϊκών λιμένων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Καμία ελπίδα για την Ελλάδα – Θλιβερά τα επίπεδα ετοιμότητας – Πιο κάτω από την Αλβανία – Επαίσχυντη λένε η κατάσταση στο ελληνικό Π.Ν.». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ