Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Γεωτρήσεις παντού – «Θα συνεχίσουμε πεισματικά σε όλη την “Γαλάζια Πατρίδα”»

Ο υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, μίλησε για τις γεωτρήσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή της Μεσογείου από την Τουρκία.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Ο υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, μίλησε για τις γεωτρήσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή της Μεσογείου από την Τουρκία.

Τουρκία: Την ώρα που εκτός από τον Ερντογάν και η αντιπολίτευση αμφισβητεί την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά, Τούρκοι αξιωματούχοι προχώρησαν σε εκ νέου εμπρηστικές δηλώσεις.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε επίμονα και πεισματικά αυτές τις έρευνες σε όλη αυτήν την περιοχή που ορίζεται ως “Γαλάζια Πατρίδα”», εννοώντας ολόκληρες περιοχές της ελληνικής θαλάσσιας επικράτειας.

«Η Μεσόγειος είναι το πρώτο βήμα της στρατηγικής μας να πάμε σε περιοχές που δεν έχουν ερευνηθεί στο παρελθόν με τα πλοία μας. Έχουμε πραγματοποιήσει 8 γεωτρήσεις βαθιάς θάλασσας στη Μεσόγειο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε παραιτηθεί από την Ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχίσουμε επίμονα και πεισματικά αυτές τις έρευνες σε όλη αυτή την περιοχή που ορίζεται ως ‘Γαλάζια Πατρίδα’. Η τρέχουσα προτεραιότητά μας σχετίζεται με την ανακάλυψη που έχουμε κάνει και την επιστροφή αυτής της ανακάλυψης στην παραγωγή το συντομότερο δυνατό. Επικεντρωνόμαστε στη Μαύρη Θάλασσα και το Σαγγάρειο.

Ποτέ δεν αγνοήσαμε τη Μεσόγειο. Ένας πυλώνας της στρατηγικής μας στις έρευνες και την παραγωγή είναι σίγουρα οι έρευνες στα δικά μας πεδία, στις θάλασσές μας και στην ξηρά. Ένας άλλος πυλώνας είναι οι έρευνες στο εξωτερικό, ιδίως στη Λιβύη. Κάναμε μια συμφωνία με τη Σομαλία. Έχουμε επίσης σχέδια ερευνών στις θάλασσες της Σομαλίας, off-shore», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Έρχονται τέσσερα ινδικά Rafale για να δουν οι Ινδοί πιλότοι τους τρομερούς Έλληνες πιλότους των Rafale

Τουρκία: Μεγάλη ανησυχία – Προετοιμάζει ο Ερντογάν τους πολίτες για νέα μέτρα;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Γεωτρήσεις παντού – «Θα συνεχίσουμε πεισματικά σε όλη την “Γαλάζια Πατρίδα”»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ