Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Η τουρκική αεροπορία στρατολογεί πιλότους για τα μαχητικά της

Να σημειωθεί πως είναι μεγάλη η έλλειψη σε Τούρκους πιλότους μαχητικών.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Η τουρκική αεροπορία στρατολογεί πιλότους για τα μαχητικά της

Τουρκία: Η τουρκική αεροπορία στρατολογεί πιλότους για τα μαχητικά της με άδεια εμπορικού χειριστή COMMERCIAL PILOT LICENSE (CPL).

Το τμήμα Εφοδιασμού Προσωπικού του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει πιλότους που διαθέτουν «άδεια εμπορικού χειριστή» γνωστή ως CPL.

Κάποιες άλλες προϋποθέσεις είναι οι υποψήφιοι να μην είναι άνω των 28 ετών να έχουν τελειώσει σχολές με διάρκεια φοίτησης τουλάχιστον τεσσάρων ετών και άνω και να γνωρίζουν αγγλικά.

Τουρκία: Η τουρκική αεροπορία στρατολογεί πιλότους για τα μαχητικά της

Να σημειωθεί πως είναι μεγάλη η έλλειψη σε Τούρκους πιλότους μαχητικών, αφού η τουρκική ηγεσία απομάκρυνε εκατοντάδες πιλότους την τελευταία δεκαετία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, η τουρκική BAYKAR, κατασκευαστής των Bayraktar TB2, AKINCI και KIZILELMA αναπτύσσει το καμικάζι drone KAGEM το οποίο θα εκτοξεύεται από τα τουρκικά UAV.

«Το KAGEM εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας IDEX 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», γράφει το τουρκικο αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Συγκεκριμένα στο φυλλάδιο των AKINCI UAV που εκτέθηκε στην έκθεση από την BAYKAR, φάνηκε ότι στο τμήμα πυρομαχικών υπήρχε ένα προϊόν με την ονομασία «KAGEM».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ο χάρτης του τρόμου για τους Τούρκους – Δείτε που σταμάτησε να βρέχει

Dragons’ Den «τρέλα» στο Twitter: «Με 5€ που έφτασε η λαγάνα λέω να ζητήσω χρηματοδότηση από τους Dragons’ Den!»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Η τουρκική αεροπορία στρατολογεί πιλότους για τα μαχητικά της». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ