Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Κάνει NAVTEX προκειμένου να φέρει πίσω το ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών»

Ακόμα μία προκλητική κίνηση από την Τουρκία, που θέλει αποστρατιωτικοποιημενα νησιά

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά

Ανακοίνωση για NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία, θέλοντας να πετύχει την επαναφορά του ζητήματος των «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών» της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αυτή κάνει αναφορά σε ελληνικά νησιά, όπως η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κως και το Καστελόριζο.

Όπως πάντα, στο κείμενο της, κάνει επίκληση σε μία σειρά διεθνών συνθηκών (1914-Λονδίνο, 1923-Λωζάννη, 1947-Παρίσι).

Με τη μόνη διαφορά ότι τις συγκεκριμένες συνθήκες, τις ερμηνεύει πάντα με τρόπο που βολεύει τη ρητορική της και τα όσα θέλει να πετύχει.

Μάλιστα η ανακοίνωση που έβγαλε η Τουρκία καταλήγει ως εξής:

«Ωστόσο κατά καιρούς ορισμένοι σταθμοί μεταδίδουν προειδοποιήσεις ότι θα διεξαχθούν στρατιωτικές δραστηριότητες σε περιοχές, που συμπεριλαμβάνουν τα χωρικά ύδατα των εν λόγω νησιών, οι οποίες ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών».

Τουρκία: Δείτε τη NAVTEX που εξέδωσε!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Κάνει NAVTEX προκειμένου να φέρει πίσω το ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ