Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Μαζική παραγγελία 100 εγχώριων αεροσκαφών – «Δεν θα πετάει ούτε πουλί στους αιθέρες»

Πρόγραμμα για μαχητικά Kaan, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hurkus, Hurjet και ελικόπτερα Gokbey

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Πρόγραμμα για μαχητικά Kaan, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hurkus, Hurjet και ελικόπτερα Gokbey

Την ώρα που η Τουρκία αλλάζει τα δεδομένα ενισχύοντας τη βάση του Ιντζιρλίκ με F-16, υπεγράφη σύμφωνο με την αμυντική βιομηχανία που προδιαγράφει τα πόσα επανδρωμένα αεροσκάφη τοπικής παραγωγής θα προμηθευθεί τα επόμενα χρόνια.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, προγραμματίζονται τα εξής:

  • 20 μαχητικά 5ης γενιάς, Kaan, ως αρχική παρτίδα
  • 40 ελικοφόρα εκπαιδευτικά Hurkus-Β (έχουν ήδη παραγγελθεί άλλα 15 με παράδοση έως το 2025, οπότε το σύνολο θα είναι 55)
  • 12 τζετ εκπαιδευτικά Hurjet Block I (έχουν ήδη παραγγελθεί 4, Block 0, με πρώτη παράδοση το 2025, με το σύνολο να φθάνει τα 16)
  • 20 ελικόπτερα γενικών καθηκόντωνT625 Gogkbey (7 για το Στρατό, 4 για την Αεροπορία, 3 για τη Στρατοχωροφυλακή, 3 για την Ακτοφυλακή και 3 για την Αστυνομία. Οι παραδόσεις ξεκινούν από φέτος, ενώ υπάρχει μια ευρύτερη προαίρεση να φθάσει το σύνολο του τύπου τα 112 ελικόπτερα).

Στην τελετή υπογραφής τονίστηκε ξανά πως η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας έχει φθάσει σε πάνω από 2.500 εταιρείες, με 80.000 εργαζομένους, ενώ εξελίσσονται εκατοντάδες προγράμματα όπλων, συστημάτων και σχετικών ερευνών.

Με αποτέλεσμα να έχει πετύχει η χώρα περίπου το 80% των αμυντικών της προμηθειών να γίνονται εγχώρια, με αντίστοιχη απεξάρτηση από τη διεθνή αγορά.

Να σημειωθεί πως το κόστος όλων αυτών των παραγγελιών δεν έχει αναφερθεί, ωστόσο προβλέπεται να είναι… υψηλό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Μαζική παραγγελία 100 εγχώριων αεροσκαφών – «Δεν θα πετάει ούτε πουλί στους αιθέρες»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ