Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Με κβαντική τεχνολογία θέλει να βρει τα Rafale;

Αισθητήρες σε θάλασσα και αέρα, θα μπορούν να δίνουν σήμα σε drone αεροσκάφη και πλοία - τα οποία θα παραμένουν σε επιφυλακή - την ακριβή θέση των στόχων;

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Με κβαντική τεχνολογία θέλει να βρει τα Rafale;

Τουρκία: Με κβαντική τεχνολογία θέλει να βρει τα Rafale – Η τουρκική αμυντική βιομηχανία επενδύει σε έναν νέο στρατό για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Τουρκία επιθυμεί να κάνει τεράστια επένδυση στον τομέα της κβαντικής τεχνολογίας τα επόμενα χρόνια.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, σύμφωνα με τον οποίο κάνοντας λόγο για «βήμα προς την κατεύθυνση της θέασης πέραν του ορίζοντα».

«Εάν όλα τα πανεπιστήμια μας, τα ερευνητικά ιδρύματα, τα κυβερνητικά ιδρύματα που μπορούν να προσφέρουν προστιθέμενη αξία είναι πρόθυμα να περπατήσουν μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, είμαστε ήδη εκεί. Θέλουμε να κάνουμε αυτή την περιεκτική πορεία μαζί. Αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικό, πολύ φιλόδοξο. Αυτοί που έκαναν ένα βήμα εδώ είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι χτίζουν το μέλλον. Στον 21ο αιώνα, είναι απολύτως απαραίτητο να δώσουμε σημασία στις τεχνολογίες του μέλλοντος και να πρωτοστατήσουμε εκεί», σημείωσε.

Τουρκία: Με κβαντική τεχνολογία θέλει να βρει τα Rafale

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του University of Economics and Technology (ETU) της Τουρκίας, Ριφάτ Χασιρτσικλίογλου, είπε στο πρακτορείο Anadolu ότι οι κβαντικές τεχνολογίες αναμένεται να αλλάξουν ριζικά πολλούς τομείς στην άμυνα στα επόμενα πέντε χρόνια.

«Οι χώρες που το γνωρίζουν άρχισαν να επενδύουν όλο και περισσότερα σε αυτόν τον τομέα. Το 2021, οι επενδύσεις κβαντικής τεχνολογίας στον κόσμο ξεπέρασαν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια», σημείωσε.

Οι Τούρκοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούσουν την κβαντική τεχνολογία σε κβαντικούς αισθητήρες, οι οποίοι μπορούν να ανιχνεύσουν διαταραχές στο περιβάλλον, όπως τον αέρα γύρω από τα μαχητικά ή το νερό γύρω από τα πλοία.

Οι αισθητήρες αυτοί, σε θάλασσα και αέρα, θα μπορούν να δίνουν σήμα σε drone αεροσκάφη και πλοία – τα οποία θα παραμένουν σε επιφυλακή – την ακριβή θέση των στόχων.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζονται για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι – Γιατί ψάχνουν για αλάτι

Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία – «Τραβάει το σχοινί» ο Ερντογάν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Με κβαντική τεχνολογία θέλει να βρει τα Rafale;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ