Αρχική » Εξοπλιστικά

Το παράδοξο με τους ελληνικούς S-300 – Πώς αντιδρούν ΗΠΑ και Τουρκία

Η Ελλάδα δέχτηκε μία άκρως ικανοποιητική πρόταση από τις ΗΠΑ, για την αντικατάσταση των ρωσικών S-300 και TOR-M1 με αμερικανικά.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Το παράδοξο με τους ελληνικούς S-300 - Πώς αντιδρούν ΗΠΑ και Τουρκία

Το παράδοξο με τους ελληνικούς S-300 και η άδεια χρήσης τελικού χρήστη – Πώς αντιδρούν ΗΠΑ και Τουρκία.

Η Ελλάδα δέχτηκε μία άκρως ικανοποιητική πρόταση από τις ΗΠΑ, για την αντικατάσταση των ρωσικών S-300 και TOR-M1 με αμερικανικά συστήματα.

Όμως, η Αθήνα έχει να αντιμετωπίσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο και επικοινώνησε στους Αμερικανούς. Για να δώσει τους ρωσικούς S-300 η Ελλάδα στην Ουκρανία πρέπει να πει το ναι η Ρωσία λόγω άδειας χρήσης τελικού χρήστη των ρωσικών συστημάτων.

Το παράδοξο με τους ελληνικούς S-300 είναι πως η Ρωσία πρέπει να πει το ναι για να σταλούν στην Ουκρανία, ώστε το Κίεβο να τους χρησιμοποιήσει εναντίον της… Μόσχας.

Το παράδοξο με τους ελληνικούς S-300 – Πώς αντιδρούν ΗΠΑ και Τουρκία

Ενώ αρχικά οι ΗΠΑ πίεζαν την Ελλάδα για την αντικατάσταση των ρωσικών όπλων και την αποστολή τους στην Ουκρανία, στις τελευταίες επαφές Αμερικανών με Έλληνες, οι ΗΠΑ αντιλήφθηκαν την κατάσταση με αποτέλεσμα να κάνουν μία άκρως δελεαστική πρόταση στην Ελλάδα. Να χρηματοδοτηθεί η αντικατάσταση μέσω του Foreign Military Financing (FMF).

Η είδηση (σ.σ. από την Καθημερινή) πήρε μεγάλη έκταση στην Τουρκία, με το τουρκικό αμυντικό σάιτ, savunmasanayist.com, να κάνει λόγο για «ελκυστική προσφορά από την Ουάσιγκτον στην Αθήνα».

H Ουκρανία έχει ζητήσει συστήματα αεράμυνας παραγωγής ανατολικού μπλοκ όπως τα S-300, TOR-M1 και OSA-K, τα οποία είναι στο απόθεμά της Ελλάδας.

Να σημειωθεί πως η Αθήνα έχει ήδη στείλει BMP 1 στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Με κβαντική τεχνολογία θέλει να βρει τα Rafale;

Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζονται για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι – Γιατί ψάχνουν για αλάτι

Ελληνοτουρκικά: Αυτό τρέμουν στην Τουρκία – Αρχίζουν και το μαρτυρούν!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το παράδοξο με τους ελληνικούς S-300 – Πώς αντιδρούν ΗΠΑ και Τουρκία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ