Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Μεγάλος ο φόβος – Προετοιμάζουν την Αγιά Σοφία για μεγάλο σεισμό!

Τεράστιος ο φόβος που επικρατεί στην Τουρκία εδώ και καιρό για έναν μεγάλο σεισμό.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Μεγάλος ο φόβος – Προετοιμάζουν την Αγιά Σοφία για μεγάλο σεισμό!

Αρκετά μεγάλος φόβος υπάρχει εδώ και καιρό στην Τουρκία, όσον αφορά έναν πιθανό μεγάλο σεισμό στη χώρα και η ανησυχία έχει κορυφωθεί.

Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, ο Μανώλης Κωστίδης, έχουν αρχίσει ήδη τα έργα σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει, γίνονται προετοιμασίες σε αρκετά σημεία της Πόλης, μέσα σε αυτά ακόμα και Αγία Σοφία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το τουρκικό κανάλι TRT, έχει δημιουργηθεί ένα ακριβές ψηφιακό αντίγραφο του Ναού, προκειμένου να ξαναχτιστεί σε περίπτωση που καταστραφεί.

Τουρκία: Τι αναφέρει ο πρόεδρος τμήματος έργων κατασκευής υπηρεσίας Βακουφίων!

Μάλιστα δηλώσεις για όλα αυτά έκανε και ο πρόεδρος τμήματος έργων κατασκευής υπηρεσίας Βακουφίων, Σενγκιούλ Κοτζαγκιούλ, λέγοντας:

«Φυσικά και υπάρχουν και προηγούμενες μελέτες αλλά τώρα δημιουργήσαμε το ψηφιακό δίδυμο της Αγίας Σοφίας και βρήκαμε και τη σχέση του μνημείου με τα γύρω κτίρια. Σε περίπτωση πρόκλησης κάποιας ζημιάς ή καταστροφής του μνημείου σε περίπτωση φυσικού φαινομένου , θα υπάρχει η τεχνική δυνατότητα της κατασκευής του ίδιου του κτιρίου.

Έτσι σε περίπτωση πρόκλησης ζημιάς στην Αγία Σοφία σε περίπτωση του πιθανού σεισμού της Κωνσταντινούπολης, η Αγία Σοφία θα μπορεί να ξαναχτιστεί ως πιστό αντίγραφο καθώς θα έχουμε στοιχεία και δεδομένα.

Δεν μείναμε μόνο στην καταγραφή. Έγινε η συλλογή όλων των πληροφοριών, όλες οι έρευνες, τ βιβλία που γράφτηκαν για την Αγία Σοφία και υπάρχουν όλες οι λεπτομερείς πληροφορίες. Για τα μωσαϊκά, για τις ρωγμές στον τρούλο, για την κατάσταση των θεμελίων , για τα κενά στα τοιχώματα.

Εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε την ίδια κατάσταση του κτιρίου από την ημέρα που χτίστηκε μέχρι και σήμερα.  Και επιπλέον κάνουμε τις στατικές μελέτες του κτιρίου για να υπάρχει πρόληψη αντιμετώπισης του πιθανού σεισμού».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Μεγάλος ο φόβος – Προετοιμάζουν την Αγιά Σοφία για μεγάλο σεισμό!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ