Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Νέες προκλήσεις – Από τη Γαλάζια Πατρίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο!

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, έκανε λόγο για «προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο»

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Ο Γιασάρ Γκιουλέρ, έκανε λόγο για «προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο»

Τουρκία: Δεν πέρασαν πολλές ώρες από την πρόκληση Γκιουλέρ με αναφορές στη γαλάζια πατρίδα και ο υπουργός Άμυνας… επανήλθε, αναφερόμενος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ίδιος λοιπόν σε ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ταυτόχρονες αποστολές όπως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την προστασία των συνόρων μας, την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, την ανταπόκριση σε διεθνείς αποστολές αλλά και να εξοπλίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με εθνικά οπλικά συστήματα εγχώριας παραγωγής.

Η Τουρκία με τη βαθιά ιστορία της, με τον ισχυρό στρατό της, με τη στρατηγική της θέση και τις δυνατότητες και ικανότητες που έχει σε κάθε τομέα έχει γίνει μια χώρα που έχει ισχυρή θέση στον κόσμο».

Να σημειωθεί φυσικά πως η Τουρκία επιμένει στην πολιτική της συντήρησης θέματος αποστρατικοποίησης των νησιών και αμφισβήτησης των ελληνικών αρμοδιοτήτων ακόμη και στην καρδιά του Αιγαίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της γείτονας χώρας, προ ημερών πραγματοποιήθηκε κοινή άσκηση Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Έτσι θα έχει η Ελλάδα 14 φρεγάτες και έως έξι κορβέτες

Rafale: Έξι επιπλέον γαλλικά μαχητικά για την Ελλάδα και τα Mirage 2000-5 στην Ουκρανία;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Νέες προκλήσεις – Από τη Γαλάζια Πατρίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ