Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Νέες προκλήσεις Ερντογάν – Μιλά για επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο

«Υπερασπιζόμαστε πλήρως τα δικαιώματα και το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
«Υπερασπιζόμαστε πλήρως τα δικαιώματα και το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Λίγες μόλις ώρες μετά το προκλητικό του παραλήρημα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε και για τη νέα δυνατότητα της Τουρκίας να μεταφέρει δυνάμεις σε περιοχές ενδιαφερόντων της όπως το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και η Μαύρη Θάλασσα.

Σε ομιλία του στη Ναυτική Ακαδημία, έκανε λόγο για «επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο», τονίζοντας πως «στηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, διασφαλίσαμε τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο».

Παράλληλα, υποστήριξε τη στήριξη που δίνει η Άγκυρα στη Λιβύη, κάνοντας αναφορά στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν δήλωσε: «Yποστηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, αποτρέψαμε τη διαίρεση αυτής της χώρας και διασφαλίσαμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο.

Η συμπεριφορά μας απέναντι σε επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο είναι ήδη γνωστή σε όλους τους συνομιλητές μας. Υπερασπιζόμαστε, παράλληλα, τα δικαιώματα και τους νόμους των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους».

«Τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο»

«Είμαστε μια χώρα που όχι μόνο δημιουργεί παιχνίδια, αλλά διακόπτει και παιχνίδια εναντίον μας όταν χρειάζεται. Εχουμε δείξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ότι είναι η ίδια η αλήθεια», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «υποστηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, αποτρέψαμε και τη διαίρεση αυτής της χώρας και εγγυηθήκαμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο».

Είπε επίσης ότι «η στάση μας απέναντι στις αποτρόπαιες ενέργειες κατά του Αιγαίου είναι ήδη γνωστή σε όλους τους συνομιλητές μας. Υπερασπιζόμαστε πλήρως τα δικαιώματα και το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τη σημαία μας, το κάλεσμά μας, που είναι το σημάδι της ανεξαρτησίας και του μέλλοντός μας, με τίμημα τη ζωή μας.

Δεν θα είμαστε πειθήνιο πρόβατο μπροστά στις πιέσεις, ούτε θα επιδιώξουμε περιττές περιπέτειες. Θα κάνουμε ό,τι βολεύει την Τουρκία και το τουρκικό έθνος», υπογράμμισε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Νέες προκλήσεις Ερντογάν – Μιλά για επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ