Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Ολική επαναφορά της «Γαλάζιας Πατρίδας» από τον Ερντογάν – Τι σηματοδοτούν οι επιλογές στο νέο υπουργικό

Στα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης Ερντογάν και στο τι σηματοδοτούν οι αλλαγές που έκανε, στάθηκε ο αντιναύαρχος ε.α Βασίλης Μαρτζούκος

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Στα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης Ερντογάν και στο τι σηματοδοτούν οι αλλαγές που έκανε, στάθηκε ο αντιναύαρχος ε.α Βασίλης Μαρτζούκος

Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το νέο υπουργικό συμβούλιο, από το οποίο απουσιάζουν ηχηρά ονόματα, όπως του Χουλουσί Ακάρ και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την ίδια ώρα, ο αντιναύαρχος ε.α. Βασίλης Μαρτζούκος επιχείρησε να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα που στέλνει ο Τούρκος πρόεδρος με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του.

Ο ίδιος εστίασε στις εξαγγελίες Ερντογάν περί αιώνος της Τουρκίας, για μια Τουρκία που θα εμπλέκεται σε διεθνείς κρίσεις, για την ανάπτυξη του κόσμου του Ισλάμ, επέμβασης εκτός συνόρων όπου υπάρχει τρομοκρατία. Αυτές είναι εξαγγελίες μεγάλης δυνάμεως, όπως παρατήρησε ο Β. Μαρτζούκος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη Γαλάζια Πατρίδα, τονίζοντας πως συνθέτει μια απειλή για τη χώρα μας και για την Κύπρο γιατί έχει σαφείς επεκτατικές τάσεις εις βάρος μας.

«Έχει μια σειρά από αυθαίρετες διεκδικήσεις» πρόσθεσε και σημείωσε: «Υπάρχει και διεθνής βούληση, μην πω πίεση, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι για να τα βρούμε», τόνισε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Ολική επαναφορά της «Γαλάζιας Πατρίδας» από τον Ερντογάν – Τι σηματοδοτούν οι επιλογές στο νέο υπουργικό». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ