Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Σάλος στην Τουρκία – Στο στόχαστρο ο Ερντογάν για αυτή του την κίνηση

Χαμός με τον Ερντογάν στην Τουρκία - Η κίνηση που επικρίθηκε

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Σάλος στην Τουρκία - Στο στόχαστρο ο Ερντογάν για αυτή του την κίνηση

Σκληρή κριτική δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία σχετικά με τις επιλογές του τούρκου προέδρου στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δέχθηκε επικριτικά σχόλια για την απόφαση του να βάλει μόλις μια γυναίκα στη νέα κυβέρνηση, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή για να δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης, η οποία και τον κατηγόρησε πως υποβαθμίζει το γυναικείο φύλο.

Η μοναδική γυναίκα στη νέα κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, είναι η Μαχινούρ Ουζντεμίρ, που ανέλαβε το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Η ίδια είναι γεννημένη στις Βρυξέλλες το έτος 1982, διετέλεσε στο παρελθόν πρέσβης της Τουρκίας στην Αλγερία, έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στη βελγική πρωτεύουσα ενώ έχει αρνηθεί δημόσια τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Φυσικά, έκπληξη προκάλεσε και η απόφαση του Ερντογάν, να αναλάβει ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, τη θέση του Χολουσί Ακάρ στο υπουργείο Άμυνας.

Αναλυτικά το νέο υπουργικό συμβούλιο

  • Αντιπρόεδρος: Cevdet Yilmaz
  • Υπουργός Δικαιοσύνης: Yılmaz Tunç
  • Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών: Mahinur Özdemir Göktaş
  • Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Vedat Işıkhan
  • Υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής: Mehmet Özhaseki
  • Υπουργός Εξωτερικών: Hakan Fidan
  • Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων: Alparslan Bayraktar

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σάλος στην Τουρκία – Στο στόχαστρο ο Ερντογάν για αυτή του την κίνηση». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ