Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Πυρ και μανία ο Τσαβούσογλου μετά το ράπισμα από τον Economist – Στο στόχαστρο το Αιγαίο!

Την οργή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκάλεσε το άρθρο του Economist για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το οποίο ο Τούρκος πρόεδρος πρέπει να φύγει από την εξουσία.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Την οργή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκάλεσε το άρθρο του Economist για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκία: Την ώρα που οι εκλογές της 14ης Μαΐου πλησιάζουν και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επαιτεί την ψήφο των Τούρκων, ένα άρθρο του Economist έρχεται να κάνει… έξω φρενών τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

To βρετανικό περιοδικό δημοσίευσε άρθρο κόλαφο για τον Τούρκο Πρόεδρο, τονίζοντας ότι πρέπει να χάσει και να φύγει από την εξουσία.

«Επιχειρούν να παρέμβουν στο εσωτερικό της Τουρκίας. Είχα ετοιμάσει ένα άρθρο για το επόμενο τεύχος του Economist. Αποσύρω το άρθρο μου. Δεν έχουμε καμία δουλειά με όσους επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη.

«Ο λαός μας θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση στις 14 Μαΐου» πρόσθεσε. Παράλληλα, απαντώντας σε δηλώσεις του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και διατηρώντας την επιθετική ρητορική που έχει υιοθετήσει τις τελευταίες ημέρες το στρατόπεδο Ερντογάν, επανέφερε το ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών.

«Η αντιπολίτευση μας κατηγορεί συνεχεία. Κάνει ένα κανονικό βήμα, σου λέει γιατί το έκανες. Προκαλείται κάποια ένταση, σου λέει γιατί υπάρχει ένταση.

Στα ζητήματα του Αιγαίου, υπάρχει το θέμα του καθεστώτος των αποστρατιωτικοποιμένων νησιών, τα νησιά και οι νησίδες, όπως και ο εναέριος χώρος. Το έχω πει στην ομιλία μου στο Κοινοβούλιο, έχω ζητήσει ραντεβού απο τον κ. Κιλιτσντάρογλου, αλλά αρνήθηκε», δήλωσε.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Πυρ και μανία ο Τσαβούσογλου μετά το ράπισμα από τον Economist – Στο στόχαστρο το Αιγαίο!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ