Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Προκλητικός Τσελίκ – Μιλά για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και τουρκική μειονότητα στη Θράκη!

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Άγκυρας στα ελληνοτουρκικά, με τον Ομέρ Τσελίκ να αναφέρεται στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και στην τουρκική μειονότητα στη Θράκη!

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρεται στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και στην τουρκική μειονότητα στη Θράκη

Τουρκία: Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Όπως μεταδίδει από την Κωνστατινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να πας σε συζητήσεις όταν δεν έχει γίνει η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών γιατί είναι ένα θέμα που κλειδώνει τα άλλα θέματα που υπάρχουν.

Επίσης ο Τσελίκ κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα στην Θράκη», αναφέρεται στην βάση του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη και λέει ότι «το ελληνικό λιμενικό τρυπά βάρκες και σκοτώνει μετανάστες στο Αιγαίο».

Όπως αναφέρει, αν συνεχιστούν αυτά από πλευράς Ελλάδας, κάτι άλλο θα συμβεί και όχι κάποια συμφωνία.

Την ίδια ώρα, αναλύσεις για τις συναντήσεις που έγιναν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ γίνονται και στα τουρκικά κανάλια, όπου οι διπλωμάτες προσπαθούν να ερμηνεύσουν όσα έγιναν και ειπώθηκαν.

Όπως ανέφερε ο Χασάν Γκιογούς, πρώην πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα: «Σε τρία βασικά θέματα υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το πρώτο είναι το ζήτημα της Κύπρου, τα προβλήματα του Αιγαίου και τα ζητήματα των μειονοτήτων.

Όταν μιλάμε για το προβλήματα του Αιγαίου εκεί υπάρχουν πολλά αλληλένδετα προβλήματα. Όπως αναφέρατε και στην αρχή, από την έκταση των χωρικών υδάτων, η υφαλοκρηπίδα, η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το θέμα του εναέριου χώρου.

Όμως ο ισχυρισμός της Ελλάδας είναι πως υπάρχει ένα ζήτημα κι αυτό είναι της υφαλοκρηπίδας κι όλο είπαν πως στις διερευνητικές επαφές μιλάμε για το θέμα αυτό. Όμως ξέρω πως στις διερευνητικές το Αιγαίο τέθηκε με όλες του τις διαστάσεις. Τώρα πάλι λένε πως συζητούν μόνο την υφαλοκρηπίδα, ελπίζω να βρεθεί μια νέα δομή και να τεθούν όλα τα ζητήματα για να υπάρξει μια κοινή αποδοχή».


Διαβάστε επίσης:

Rafale: Έγινε αυτό που δεν περίμενε κανείς – Αν το έλεγες ακόμα και στους Γάλλους θα σε έλεγαν τρελό

Αλλάζει στάση ο Ερντογάν για να πάρει τα F-16 – «Στόχος να αυξήσουμε τους φίλους μας»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Προκλητικός Τσελίκ – Μιλά για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και τουρκική μειονότητα στη Θράκη!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ