Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Αλλάζει στάση ο Ερντογάν για να πάρει τα F-16 – «Στόχος να αυξήσουμε τους φίλους μας»

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μηνύματα φιλίας προς την Ελλάδα.

Βαγγέλης Λάσκαρης Ελληνοτουρκικά
Αλλάζει στάση ο Ερντογάν για να πάρει τα F-16 - «Ψάχνουμε φίλους - Δε θα χρησιμοποιήσουμε τα F-16 στην Ελλάδα»

Πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Λίγο καιρό μετά τα «Μητσοτάκης γιοκ», ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε πολύ φιλικό κλίμα στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μετά την επανεκλογή του, στέλνει μηνύματα «φιλίας» προς την Ελλάδα με στόχο τις καλύτερες σχέσεις των δύο χωρών. Ή μήπως στόχος του είναι κάτι άλλο;

Οι ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν αλλάξει στάση για την πώληση των F-16 στην Τουρκία έπειτα από την αποδοχή της δεύτερης για την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Ελληνική υπεροχή στους αιθέρες εξάλλου είναι δεδομένη με τους αναλυτές να την επιβεβαιώνουν και επίσημα συμβάλλοντας στον προβληματισμό της Τουρκίας.

Με τη συμφωνία για τα εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη πιο κοντά από ποτέ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μόνο που δεν έβγαλε… μπακλαβά να κεράσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντησή τους προβάλλοντας με κάθε τρόπο ότι δεν έχει στόχο τη σύγκρουση με την Ελλάδα.

Στην ομιλία του μάλιστα το είπε ξεκάθαρα: «Δε θα χρησιμοποιήσουμε τα F-16 εναντίον της Ελλάδας». Στη συνέχεια των δηλώσεών του τόνισε επίσης πως στόχος του δεν είναι να αυξήσει τους εχθρούς αλλά τους φίλους.

Με νέα πολιτική πορεύεται λοιπόν η Τουρκία. Τουλάχιστον μέχρι να κάνει δικά της τα F-16…

Διαβάστε επίσης:

Προβληματισμός και ανησυχία στην Τουρκία – «Ελληνική υπεροχή στους αιθέρες» αναγνωρίζουν αναλυτές!

Η τεράστια κρυφή αλήθεια που λένε οι Τούρκοι για την Ελλάδα – Τι τους προβληματίζει και γιατί θεωρούν πως δεν έχουν τύχη στον αέρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλάζει στάση ο Ερντογάν για να πάρει τα F-16 – «Στόχος να αυξήσουμε τους φίλους μας»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ