Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Συνεχίζονται οι αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα» – Επίθεση και πάλι σε Ελλάδα και Κύπρο!

Η Τουρκία συνεχίζει τον… χαβά της και τίποτα δεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό όπως φαίνεται.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Συνεχίζονται οι αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα» - Επίθεση και πάλι σε Ελλάδα και Κύπρο!

Θέμα στην Τουρκία έχει γίνει και πάλι η NAVTEX που έβγαλε η χώρα τις προηγούμενες ημέρες, κάνοντας παράλληλα αναφορά στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα επιμένει ότι το σημείο αυτό ανήκει στην υφαλοκρηπίδα της, σύμφωνα με τον χάρτη που έχει στείλει η ίδια στον ΟΗΕ, κάτι που φυσικά δεν ισχύει αφού επικαλύπτει την ελληνική.

Έτσι μιλούν για μία… νίκη τους, τονίζοντας ότι: «Η Τουρκία δεν άφησε την Ελλάδα και την Κύπρο να κάνουν εργασίες στην υφαλοκρηπίδα της, στη «Γαλάζια Πατρίδα», κάνοντας φυσικά επίθεση στις δύο χώρες.

Αυτά αναφέρει η Milliyet, ενώ παράλληλα θέλησε να παρουσιάσει και τον σχετικό χάρτη, ο οποίος προφανώς δείχνει τα πράγματα όπως ακριβώς… βολεύουν.

Τουρκία: Θέλει να περάσει τη δική της προπαγάνδα!

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα Turkiye σχολιάζει ότι «το εμπορικό πλοίο πόντισης καλωδίων CS TELIRI, ιδιοκτησίας της ιταλικής εταιρείας Elettra, πιθανώς μετά από διαβούλευση με την ιταλική κυβέρνηση, υπέβαλε αίτηση στην Τουρκία, για να ενημερώσεις για τις εργασίες  στα τμήματα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας εντός της ‘’Γαλάζιας Πατρίδας’’, στο πλαίσιο της πόντισης καλωδίου επικοινωνίας μεταξύ Ιταλίας και Κύπρου.

«Η Τουρκία  εξέδωσε επίσης την απαιτούμενη NAVTEX μέσω του σταθμού της Αττάλειας. Η κατάσταση αυτή εξόργισε την Ελλάδα και την ‘’ελληνοκυπριακή διοίκηση’’ (Κυπριακή Δημοκρατία), που  σύμφωνα με τον λεγόμενο χάρτη της Σεβίλλης, η περιοχή ανήκει σε αυτές και ως εκ τούτου η Λάρνακα ήταν ο μόνος σταθμός που έχει το δικαίωμα  να εκπέμπει NAVTEX.

Αυτή η αποφασιστικότητα της Τουρκίας έκανε πολλές χώρες  να ξυπνήσουν από τα όνειρα που έβλεπαν σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο. Ήθελαν να κατασκευάσουν τον αγωγό East Med, που αγνοούσε την τουρκική υφαλοκρηπίδα και σχεδίαζαν το αέριο του Ισραήλ να το μεταφέρουν στην Ευρώπη. Η Τουρκία με σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις δεν υποχώρησε καθόλου σχετικά με τις θέσεις της για τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης της».

Ενώ η Ελλάδα απάντησε και αυτή με ξεκάθαρο τρόπο, κάνοντας και εκείνη NAVTEX, όπως αναφέρει για τον ΣΚΑΪ, ο Μανώλης Κωστίδης, για το διάστημα από 25 Ιουνίου έως στις 23 Ιουλίου, καταγράφοντας την περιοχή η οποία ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Συνεχίζονται οι αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα» – Επίθεση και πάλι σε Ελλάδα και Κύπρο!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ