Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Το ύπουλο «όχι» στην κοινή ασπίδα αεράμυνας της Ε.Ε., την οποία θέλει η Ελλάδα

Οι λόγοι που η Τουρκία δεν επιθυμεί την δημιουργία αντιαεροπορικής ασπίδας την οποία θέλουν χώρες της Ε.Ε. μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Οι λόγοι που η Τουρκία δεν επιθυμεί την δημιουργία αντιαεροπορικής ασπίδας την οποία θέλουν χώρες της Ε.Ε. μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα επιθυμούν την δημιουργία αντιαεροπορικής ασπίδας για πολλούς και διάφορους λόγους, με την Τουρκία ωστόσο να είναι αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο.

Προφανώς η Ε.Ε. και ειδικά η Ελλάδα θεωρούν απειλή, εκτός από την Ρωσία και την Τουρκία, με την τελευταία όμως να επιθυμεί να συμπεριλάβει σε αυτή την ασπίδα και τον εαυτό της μέσω ΝΑΤΟ!

Θυμίζουμε οτι η Ελλάδα μέσω της επιστολής Μητσοτάκη ζήτησε τη δημιουργία της ασπίδας αυτής προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι απειλές που δέχεται η Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Τουρκία η ασπίδα αυτή θα αποτύχει αν δεν είναι μέσα και η ίδια και το ΝΑΤΟ. Κι αυτό γιατί οι Τούρκοι λένε οτι από τη στιγμή που αποτελούν τον 2ο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ και είναι κοντά στα σύνορα με το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Λιβύη πρέπει να έχουν λόγο

Τουρκία: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Το ύπουλο «όχι» στην κοινή ασπίδα αεράμυνας της Ε.Ε., την οποία θέλει η Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ