Αρχική » Διεθνή

Ήταν μάρτυρας των τελευταίων ημερών του Χίτλερ. Η Johanna Ruf είναι νεκρή.

Η Johanna Ruf πέθανε στις 21 Ιουνίου σε ηλικία 94 ετών. Έγινε μάρτυρας πολλών σημαντικών γεγονότων, μεταξύ των οποίων ο θάνατος των παιδιών του Γκέμπελς το 1945 ή η αυτοκτονία του Αδόλφου Χίτλερ.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Η Johanna Ruf πέθανε στις 21 Ιουνίου σε ηλικία 94 ετών . Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο Newsweek και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Wieland Giebel, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί της για να γράψει τη βιογραφία της.

Η Johanna Ruf πέθανε στις 21 Ιουνίου σε ηλικία 94 ετών. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο Newsweek και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Wieland Giebel, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί της για να γράψει τη βιογραφία της.

Ήταν στο καταφύγιο του Αδόλφου Χίτλερ

Η Johanna Ruf (Γιοχάννα Ρουφ) ήταν μόλις 15 ετών το 1945, αλλά εργαζόταν ήδη για το Τρίτο Ράιχ. Ήταν στο καταφύγιο όπου ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Γιόζεφ Γκέμπελς αυτοκτόνησαν.

Οι νέοι ή σχεδόν παιδιά θέλουν να βοηθήσουν. Και αγόρια και κορίτσια. Η Johanna ήταν 15 ετών και υποθέτω ότι ήταν μια νεότερη, πιο αφελής ηλικία τότε – ήταν λιγότερο, πιο αφελής τότε από ό,τι νομίζω σήμερα», είπε ο Wieland Giebel στο Newsweek.

Η Ρουφ ανήκε στην Ένωση Γερμανικών Κοριτσιών [BDM], το γυναικείο τμήμα της Χιτλερικής Νεολαίας . Η οργάνωση περιλάμβανε νεαρά κορίτσια μεταξύ 13 και 17 ετών. Το σύνθημά τους ήταν: «Να είσαι αληθινός, να είσαι διαφανής, να είσαι Γερμανός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στον Ερντογάν για το Αιγαίο – Τι θα κάνει;

Η Johanna, μαζί με περίπου 30 άλλα άτομα από το BDM, δούλευαν στο καταφύγιο του Αδόλφου Χίτλερ. Έγινε μάρτυρας πολλών σημαντικών γεγονότων, μεταξύ των οποίων ο θάνατος των παιδιών του Γκέμπελς το 1945 ή η αυτοκτονία του Αδόλφου Χίτλερ (έμμεσα). Η έφηβη κατέγραψε όλα τα γεγονότα, σε ένα ημερολόγιο.

Το 2017, σε συνεργασία με τον Wieland Giebel, δημοσίευσε τα απομνημονεύματά της. Ο δημοσιογράφος είπε στο Newsweek ότι αρχικά είχε ανάμεικτα συναισθήματα γι’ αυτό και «δεν ήθελε να προωθήσει τη ναζιστική προπαγάνδα». Ωστόσο, δήλωσε ότι η διαιώνιση τέτοιων ιστοριών είναι πολύ σημαντική για τις επόμενες γενιές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιέσεις Ερντογάν στο ΝΑΤΟ για τα F-16 – Αυτός είναι ο μεγάλος του φόβος

Ο Giebel είπε ότι οι μαρτυρίες της Ruf και αρκετών συνεργατών της, διέψευσαν οριστικά τις θεωρίες συνωμοσίας ότι ο Χίτλερ επέζησε. Ο δημοσιογράφος επαίνεσε τη γυναίκα επειδή απαρνήθηκε τον ναζισμό και παραδέχτηκε όλα τα λάθη.

Από όσο τη γνωρίζω, έχει σταθερή θέση ενάντια στον εθνικοσοσιαλισμό και δεν έχει ποτέ αποποιηθεί την ευθύνες της, δηλαδή ποτέ δεν είπε ότι παρασύρθηκε ή παραπλανήθηκε από τον Χίτλερ, δήλωσε ο Giebel.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΧΑΜΟΣ! Έμεινε Παρτιζάν ο Πάντερ – Πληρώνει το buy out του Λαπροβίτολα ο Παναθηναϊκός – Θέλει Σλούκα η Μπάρτσα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ήταν μάρτυρας των τελευταίων ημερών του Χίτλερ. Η Johanna Ruf είναι νεκρή.». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ