Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκικές εκλογές: Ετοιμάζει το έδαφος για νοθεία ο Ερντογάν; Επιστρατεύονται μισό εκατομμύριο παρατηρητές!

Μισό εκατομμύριο παρατηρητές επιστρατεύει η αντιπολίτευση για τις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία!

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκικές εκλογές: Την ώρα που ο Ερντογάν επιστρέφει στις εμφανίσεις, ο φόβος της αντιπολίτευσης για προσπάθειες νοθείας είναι μεγάλος! 

Τουρκικές εκλογές: Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφει στις προεκλογικές εμφανίσεις, ο φόβος της αντιπολίτευσης για προσπάθειες νοθείας είναι μεγάλος!

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), κυρίαρχο κόμμα της συμμαχίας, απ’ ότι φαίνεται προσέχει για να… έχει, ανακοινώνοντας σχέδιο επιστράτευσης περίπου 500.000 παρατηρητών.

«Κινητοποιούμε έως και μισό εκατομμύριο ανθρώπους σε 50.000 εκλογικά κέντρα και θα έχουμε 192.000 κάλπες σε όλη την Τουρκία», είπε στους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη ο Ογκούζ Καάν Σαλίτσι, αναπληρωτής αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), προσθέτοντας ότι στους παρατηρητές περιλαμβάνονται δικηγόροι και εθελοντές.

Υπάρχουν «σοβαρές ανησυχίες» για την ασφάλεια των εκλογών, περιλαμβανομένων πιθανών τεχνικών προβλημάτων στη διάρκεια της ψηφοφορίας ή της καταμέτρησης των ψήφων κατά την ημέρα των εκλογών, είπε ο Σαλίτσι, ο οποίος επιβλέπει τις προσπάθειες ασφάλειας των εκλογών για την εξακομματική Εθνική Συμμαχία.

Να σημειωθεί πως σε προηγούμενες εκλογές, περιλαμβανομένων και των τοπικών εκλογών του 2019, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είχε κατηγορηθεί για παραποίηση στοιχείων.

Όλα αυτά φυσικά, την ώρα που Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου οδεύουν ολοταχώς σε μια μάχη στήθος με στήθος για την προεδρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Konda, στον πρώτο γύρο των εκλογών κερδίζει οριακά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ποσοστό 43%, έναντι 42% του Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου και 8% του Μουαρέμ Ιντζέ.

Ωστόσο, στον δεύτερο γύρο έχουμε ανατροπή, με τον Κιλιντσντάρογλου να συγκεντρώνει το 51% και εκλέγεται πρόεδρος, έναντι 49% του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκικές εκλογές: Ετοιμάζει το έδαφος για νοθεία ο Ερντογάν; Επιστρατεύονται μισό εκατομμύριο παρατηρητές!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ