Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Eλληνοτουρκικά: Γιατί δεν ανησυχούν οι τουρκικοί πύραυλοι κρουζ στα τουρκικά Akinci

Τούρκικα δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες κάνουν λόγο για αναβάθμιση των δυνατοτήτων των τουρκικών καθοδηγούμενων πυραύλων, οι οποίοι πλέον μπορούν να φτάνουν τα 150 χλμ. σε εμβέλεια

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Eλληνοτουρκικά: Γιατί δεν ανησυχούν οι τουρκικοί πύραυλοι κρουζ στα τουρκικά Akinci

Eλληνοτουρκικά: Tα τουρκικά Akinci θα φέρουν πυραύλους SOM κρουζ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στις 22 Απριλίου 2022, το νεότερο τούρκικο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης της Τουρκίας (UCAV), πραγματοποίησε την πρώτη του ζωντανή βολή σε θαλάσσιο στόχο.

Ο πύραυλος του Akinci καθοδηγήθηκε με λέιζερ σε θαλάσσιο στόχο.

Μάλιστα, τούρκικα δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες κάνουν λόγο για αναβάθμιση των δυνατοτήτων των τουρκικών καθοδηγούμενων πυραύλων, οι οποίοι πλέον μπορύν να φτάνουν τα 150 χλμ. σε εμβέλεια.

Ο LGK-82 μετατρέπει τις βόμβες γενικής χρήσης σε έξυπνα πυρομαχικά, που μπορούν να χτυπήσουν στόχους από 150 χλμ. μακριά χάρη σε σήμανση με λέιζερ.

Οι Τούρκοι θεωρούν πως με την εξέλιξη αυτή θα βάλουν δύσκολα στην Αθήνα, αφού θα μπορούν από πολύ μακριά με τα Akinci να γίνουν επικίνδυνοι.

Τον τελευταίο καιρό δε, άλλα έξι Akinci έγιναν επιχειρησιακά.

Eλληνοτουρκικά: Γιατί δεν ανησυχούν οι τουρκικοί πύραυλοι κρουζ στα τουρκικά Akinci

Αξίζει να σημειωθεί πως όντως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι σημαντική για την ισορροπια δυνάμεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Όμως η ελληνική πλευρά ξέρει πολύ καλά πως τα UAV και τα drone χρειάζονται έναν συγκεκριμένο παράγοντα για να γίνουν επικίνδυνα.

Για να πετύχει η Τουρκία πλήγματα με τα Akinci ή τα Bayraktar πρέπει να έχει αεροπορική υπεροχή.

Πώς θα καταφέρουν οι Τούρκοι να σηκώσουν τα τουρκικά drone όταν δεν έχουν αεροπορική υπεροχή;

Τα ελληνικά μαχητικά θα διαλύσουν κάθε τουρκικό drone στον αέρα η το έδαφος.

Σημαντική επίσης λεπτομέρεια είναι πως τα μεγαλύτερα από τα Bayraktar Akinci χρειάζονται κανονικό αεροδρόμιο για να απογειωθούν.

Έτσι δεν μπορούν να απογειωθούν από μικρά τουρκικά αεροδρόμια κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας αλλά από μεγαλύτερα, τα οποία είναι βέβαιο πως δεν θα… περνούν εύκολα σε περίπτωση σύγκρουσης Τουρκίας – Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Δίνουν οι Ισραηλινοί αεροπλανο ηλεκτρονικού πολέμου στην Ελλάδα;

Ισραηλινά ραντάρ σε νησιά και Κρήτη για τα τουρκικά drone

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Eλληνοτουρκικά: Γιατί δεν ανησυχούν οι τουρκικοί πύραυλοι κρουζ στα τουρκικά Akinci». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ