Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Επιτέλους ετοιμοπόλεμα τα C-27J Spartan μετά από 5 χρόνια – Ιδανικά για τα νησιά

Η συγκεκριμένη Follow On Support – FOS δείχνει πως ο Στρατό λειτουργεί με... σχέδιο.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Επιτέλους ετοιμοπόλεμα τα C-27J Spartan μετά από 5 χρόνια - Ιδανικά για τα νησιά

Επιτέλους ετοιμοπόλεμα τα C-27J Spartan μετά από 5 χρόνια αφού την Πέμπτη 7 Ιουλίου υπογράφηκε η Σύμβαση για την Εν Συνεχεία Υποστήριξη (ΕΣΥ) (Follow On Support – FOS), μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και της εταιρείας Leonardo SpA.

Οι Σπαρτιάτες είναι ιδανικοί για μεταφορές προσωπικού στα νησιά του Αιγαίου και όπου χρειαστεί.

Θα ξεκουραστούν τα C130 τα οποία και ανέλαβαν όλα αυτά τα χρόνια το φορτίο των μεταφορών προσωπικού.

Η συγκεκριμένη Follow On Support – FOS δείχνει πως ο Στρατός λειτουργεί με… σχέδιο.

Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που οι προκλήσεις των Τούρκων, ειδικά αναφορικά με τα ελληνικά νησιά είναι συνεχείς, θεωρούμε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη δείχνει σχέδιο και αντανακλαστικά.

Spartan διαθέτουν η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Ιταλία, το Μαρόκο, το Μεξικό, η Λιθουανία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και οι ΗΠΑ.

Να θυμίσουμε πως τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Άσκηση «ΠΟΤΑΜΙΑ ΟΔΟΣ-22», κατά την οποία εξετάστηκαν αντικείμενα διεξαγωγής επιχειρήσεων διάβασης ποτάμιας γραμμής.

Είναι σημαντικό να γνωρίζει η Τουρκία πως υπάρχει η δυνατότητα δυναμικής απάντησης της Αθήνας σε όποια προκλητική ενέργεια επιχειρηθεί σε νησιά και Έβρο.

Όπως έχει υποθεί πολλές φορές, η απάντηση της Ελλάδας σε πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα είναι γενικευμένη και καλό είναι να ξέρουν όλοι πως υπάρχουν τα μέσα να επιχειρηθεί.

Επιτέλους ετοιμοπόλεμα τα C-27J Spartan μετά από 5 χρόνια – Ιδανικά για τα νησιά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιτέλους ετοιμοπόλεμα τα C-27J Spartan μετά από 5 χρόνια – Ιδανικά για τα νησιά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ