Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

F-16: Νέο σοκ στην Τουρκία από την αναβάθμιση 38 ελληνικών Block 50 Fighting Falcon σε Viper

Τα Block 50 F-16 θα αναβαθμιστούν στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
F-16: Νέο σοκ στην Τουρκία από την αναβάθμιση 38 ελληνικών Block 50 Fighting Falcon σε Viper

F-16: Νέο σοκ στην Τουρκία από την αναβάθμιση 38 ελληνικών Block 50 Fighting Falcon σε Viper, με την είδηση να είναι από τα πρώτα θέματα του τουρκικού αμυντικού τύπου.

«Το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο θα στείλει Επιστολή Αίτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον εκσυγχρονισμό των 38 F-16 C/D Block 50 Fighting Falcon της Πολεμικής Αεροπορίας. Εάν το αίτημα γίνει δεκτό, τα ελληνικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon θα αναβαθμιστούν στην παραλλαγή Viper (V)», γράφει το τουρκικό star.com.

Οι Τούρκοι σημειώνουν πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία «να αποστείλει επιστολή αίτησης (LoR) στις ΗΠΑ σχετικά με τον εκσυγχρονισμό 38 αεροσκαφών F-16 Block 50».

«Στο πλαίσιο του έργου εκσυγχρονισμού του Block 70, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να συμπεριλάβει στο απόθεμά της 38 πολεμικά αεροσκάφη F-16 Block 50 εκτός από τον εκσυγχρονισμό 84 αεροσκαφών F-16 Block 52+», υπογραμμίζεται.

F-16: Νέο σοκ στην Τουρκία από την αναβάθμιση 38 ελληνικών Block 50 Fighting Falcon σε Viper

Τα Block 50 F-16 θα αναβαθμιστούν στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου.

Παράλληλα, δύο F-16 Block 52 ολοκλήρωσαν τις αναβαθμίσεις τους στην παραλλαγή V και βρίσκονται σε διαδικασία πιστοποίησης από την Lockheed Martin στις ΗΠΑ.

Τα αεροσκάφη θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μόλις ολοκληρωθεί η πιστοποίησή τους και θα ξεκινήσει η διαδικασία εκπαίδευσης των Ελλήνων πιλότων. Οι δραστηριότητες εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών Blok 52 συνεχίζονται στην αεροπορική βάση της Τανάγρας υπό τον υπεργολάβο της HAI.

«Τα F-16 Legacy Block 30, τριάντα δύο από τα οποία βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία, δεν θα αναβαθμιστούν στην παραλλαγή V. Αντίστοιχα, αυτά τα F-16 δεν θα μεταφερθούν πουθενά εκτός Ελλάδας, ούτε προβλέπεται να αναπτυχθούν, αλλά θα παραμείνουν επιχειρησιακά ενεργά στο Αιγαίο καθώς φέρουν μεγάλο καθημερινό φόρτο εργασίας», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ ορισμένα από τα ελληνικά Block 30 θα «μετατραπούν σε εκπαιδευτικά για τα νέα μαχητικά αεροσκάφη».

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Θερίζουν τα τουρκικα drone στη Ουκρανία τα OSA AKM – Έτσι Θα τα ρίχνουν και στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Σε κλοιό ελληνικών και ινδικών Rafale Τουρκία και Πακιστάν με BrahMos – Θέλουν να καταστρέψουν τα Bayraktar

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F-16: Νέο σοκ στην Τουρκία από την αναβάθμιση 38 ελληνικών Block 50 Fighting Falcon σε Viper». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ