Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Φρεγάτες: Ανακοινώνει κορβέτες και μία ακόμα Belharra ο Μητσοτάκης

Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τις νέες κορβέτες και μία ακόμα Belharra ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αριστοτέλης Παπαργύρης Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Ανακοινώνει κορβέτες και μία ακόμα Belharra ο Μητσοτάκης

Φρεγάτες: Ανακοινώνει κορβέτες και μία ακόμα Belharra ο Μητσοτάκης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Είναι πλέον γεγονός.

Οι νέες ελληνικές κορβέτες έχουν σχεδόν αποφασιστεί ποιες θα είναι.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του geostratigika.gr, η σχετική ανακοίνωση θα γίνει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τώρα, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι νέες κορβέτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα είναι οι ιταλικές Doha.

Oι Ιταλοί έχουν βάλει στην εξίσωση, εκτός από ένα πολύ καλό πλοίο και τα ναυπηγεία, οπότε έχουν πάρει κεφάλι στη λίστα αξιολόγησης.

Παρ’ όλα αυτά οι Γάλλοι δεν έχουν καταθέσει ακόμα την τελική τους πρόταση ή τουλάχιστον επίσημα δεν έχουν αφήσει την υπόθεση.

Έως την τελευταία στιγμή, μία γαλλική κίνηση μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω και να είναι οι Gowind οι νέες κορβέτες του ελληνικού Π.Ν..

Την ίδια ώρα, η αίσθηση που επικρατεί στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι πως ήδη οι Γάλλοι έχουν πάρει Belharra και Rafale ενώ ο πρωθυπουργός, υπάρχει η σκέψη, στην Θεσσαλονίκη να ανακοινώσει και την τέταρτη Belharra, αφού η αρχική συμφωνία ήταν για 3+1.

Μία ακόμα Belharra και τρεις Doha είναι μέχρι στιγμής το περιεχόμενο των ανακοινώσεων Μητσοτάκη, εκτός όπως είπαμε αν γίνει σημαντική κίνηση από την Γαλλία, μία κίνηση που η αλήθεια είναι ότι αναμένεται από την ελληνική πλευρά.

Διαβάστε επίσης:

Συνθήκη Σεβρών: Το χαμένο όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας, το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Τουρκία: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να μην μιλά με τη Ρωσία – Πώς θα κυβερνήσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ;
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Ανακοινώνει κορβέτες και μία ακόμα Belharra ο Μητσοτάκης». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλης Παπαργύρης

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο A.S.E. Bucharest. Έχω συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή KFOR στο Κόσοβο.

ΣΧΟΛΙΑ