Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Ισραηλινοί μας δίνουν γερμανικές φρεγάτες με ισραηλινά όπλα σε σούπερ τιμή- Γιατί δεν τις παίρνουμε

Πάνω από έναν χρόνο μετά, η πρόταση των Ισραηλινών επανήλθε για τις νέες ελληνικές κορβέτες.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ισραηλινοί μας δίνουν γερμανικές φρεγάτες με ισραηλινά όπλα σε σούπερ τιμή- Γιατί δεν τις παίρνουμε

Ισραηλινοί μας δίνουν γερμανικές φρεγάτες με ισραηλινά όπλα και σε σούπερ τιμή όμως φαίνεται πως δεν παίρνουμε.

Άλλη μία πρόταση για τις νέες ελληνικές κορβέτες – ελαφρές φρεγάτες έφτασε στα χέρια των Ελλήνων επιτελών, αφού οι Ισραηλινοί προσφέρουν τις Tamandaré και μάλιστα φουλ οπλισμένες με ισραηλινά όπλα (σ.σ. στα 500 εκατ. η μία).

Πρόκειται για τις γερμανικές ΜΕΚΟ Α100 με τον οπλισμό των ισραηλινών κορβετών Sa’ar 6.

Το Sportime ήδη από τον Μάρτιο του 2021 είχε αναφερθεί στην προοπτική των ισραηλινών πολεμικών πλοίων.

Τότε οι οπλισμένες σαν αστακός ισραηλινές Sa’ar μπήκαν στην εξίσωση των πλοίων ενδιάμεσης λύσης που έψαχνε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, κατά την διαδικασία αγορά των νέων ελληνικων φρεγατών.

Βασικό «όπλο» των Ισραηλινών ήταν (σ.σ. και είναι) οι δυνατότητες άμυνας περιοχής των κορβετών Sa’ar με τα βλήματα Barak 8, εμβέλειας άνων των 100 χλμ (σ.σ. απαραίτητη προϋπόθεση για άμυνα περιοχής). Μάλιστα οι κορβέτες αυτές προορίζονται από τους Ισραηλινους για την Ανατολική Μεσόγειο.

Τότε ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα είχε δηλώσει «έρχονται νέες συμφωνίες σε άμυνα και επενδύσεις» μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, ρίχοντας… νερό στο μύλο της φημολογίας περί συμφωνίας για τα πλοία ενδιάμεσης λύσης του ελληνικού Π.Ν..

Τώρα, πάνω από έναν χρόνο μετά, η πρόταση των Ισραηλινών επανήλθε για τις νέες ελληνικές κορβέτες.

Στα υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης είναι πως «θα υπάρχει πολύ καλή διπλωματική υποστήριξη» από Γερμανία και Ισραήλ, ανέφερε στα geostratigika.gr άνθρωπος με γνώση του θέματος.

«Το κακό», σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι πως οι συγκεκριμένες κορβέτες «έχουν πολλά όπλα μεν, αλλά δεν είναι ΝΑΤΟϊκά».

«Οι πύραυλοι δεν είναι ΝΑΤΟϊκοί, συμβαδίζουν αλλά όχι εύκολα με τα υπόλοιπα ελληνικά πλοία και οπλικά συστήματα. Δηλαδή θα είναι ένα κομμάτι ξέχωρο στο Π.Ν. αυτά τα συστήματα. Δεν τα ξέρουν, δεν τα έχουν μελετήσει καθόλου οι ναύαρχοι», συμπλήρωσε.

«Δεν δίνω πολλές πιθανότητες σε αυτή την πρόταση», ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή, με την οποία ήρθε σε επαφή το geostratigika.gr, η οποία πηγή όμως άφησε ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό, λόγω της εμπλοκής των Γερμανών, όπως χαρακτηριστικά είπε, στην διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Κολοκοτρώνης: Το «δίζυγον πυρ» που αποδεκάτισε τους Τούρκους φανέρωσε την τεράστια στρατηγική του ευφυϊα εν ώρα μάχης

Λαβρέντι Μπέρια: Ο «Σατανάς» πίσω από τις σφαγές της εποχής Στάλιν
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ισραηλινοί μας δίνουν γερμανικές φρεγάτες με ισραηλινά όπλα σε σούπερ τιμή- Γιατί δεν τις παίρνουμε». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ