Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Τούρκοι: Με ψέματα για το Λήμνος και το Oruc Reis προσπαθούν να φτιάξουν ψυχολογία – Φοβούνται τους Έλληνες

Ενδιαφέρον έχει πάντως πως οι Τούρκοι συνεχίζουν να μην αποκαλύπτουν τι πραγματικά έγινε μεταξύ του Λήμνος του και του Κεμάλ Ρέις.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Τούρκοι: Με ψέματα για το Λήμνος και το Oruc Reis προσπαθούν να φτιάξουν ψυχολογία - Φοβούνται τους Έλληνες

Τούρκοι με ψέματα για το Λήμνος και το Oruc Reis προσπαθούν να φτιάξουν ψυχολογία με φόντο την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν.

Το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν βγαίνει σιγά σιγά στην ανοιχτή θάλασσα για τεστ και έρευνες.

Αυτό δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε αφού οι Τούρκοι το είχαν ανακοινώσει καιρό.

Μάλιστα οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν πως το Αμπντουλχαμίντ Χαν θα κάνει έρευνες έξω από την Κύπρο.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως οι Τούρκοι δεν θα προκαλέσουν ανοιχτά την Ελλάδα (σ.σ. μία χώρα του ΝΑΤΟ όπως και η Τουρκία), αφού οι Αμερικανοί έχουν δώσει… οδηγίες για ήσυχο καλοκαίρι με φόντο την ανάγκη των ΗΠΑ να επικεντρωθούν στον Ειρηνικό.

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για ανάγκη της Τουρκίας να «απαλλαγεί από την εξάρτησή της από χώρες όπως η Ρωσία όσον αφορά το φυσικό αέριο» ενώ σημειώνουν πως «συζητείται επίσης το ενδεχόμενο πρόκλησης για την αποτροπή των δραστηριοτήτων του «Αμπντουλχαμίντ Χαν» ή παρενόχλησης του πλοίου μας».

Όμως, σύμφωνα με άρθρο στην Milliyet του Τούρκου δημοσιογράφου Τούνκα Μπένγκιν, στο Όρουτς Ρέις που το 2020 πραγματοποίησε σεισμικές έρευνες παρέα με τουρκικά πολεμικά πλοία, «παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας έγινε παρενόχληση από γαλλικά και ελληνικά πλοία».

Τούρκοι: Με ψέματα για το Λήμνος και το Oruc Reis προσπαθούν να φτιάξουν ψυχολογία – Φοβούνται τους Έλληνες

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει πως η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις «παρενέβη στην ελληνική φρεγάτα Λήμνος που έκανε ξαφνικούς ελιγμούς και το ελληνικό πλοίο έπαθε ζημιές» και… αναγκάστηκε να πάει στο ναυπηγείο.

Επίσης σημειώνει πως γαλλική φρεγάτα τυφλώθηκε «από τα κοπάδια drones ιδιοκτησίας της Τουρκίας». «Εκατοντάδες άγνωστα αντικείμενα πετούν από πάνω μας», είπε το γαλλικό πλοίο. Δεν καταλαβαίνουμε τι είναι. Κλείδωσε ολόκληρο το σύστημά μας. Όλο το ψηφιακό σύστημα του πλοίου είναι εκτός ελέγχου μας. Στείλτε μας έναν οδηγό», ανέφερε το γαλλικό πλοίο, σημειώνει ο Τούρκος.

«Αποδείχθηκε ότι το αίτημα βοήθειας του γαλλικού πλοίου δεν μπορούσε να φτάσει στην Ελληνική Διοίκηση Ακτών. Η γαλλική φρεγάτα, που περίμενε για λίγο, κατάλαβε ότι δεν θα ερχόταν βοήθεια και αναγκάστηκε να φύγει από την περιοχή», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον Τούρκο, η Ευρώπη «προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα και το Αμπντουλχαμίντ Χαν είναι στην πραγματικότητα η ελπίδα τους» αφού όπως αναφέρει δεν υπάρχει «κανένα εμπόδιο για το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο που θα βρει το Αμπντουλχαμίντ Χαν «να φτάσει στην Ευρώπη».

«Ειλικρινά, δεν είναι σαν το ισραηλινό αέριο ή άλλες εναλλακτικές λύσεις που εξετάζονται. Επομένως, η Ευρώπη δεν μπορεί να το εκφράσει ανοιχτά, αλλά σίγουρα το θέλει», τονίζεται.

Ενδιαφέρον έχει πάντως πως οι Τούρκοι συνεχίζουν να μην αποκαλύπτουν τι πραγματικά έγινε μεταξύ του Λήμνος του και του Κεμάλ Ρέις. Η επιμονή της Άγκυρας δείχνει πρώτον το πόσο πλήγωσε την εικόνα της Τουρκίας η επακούμβηση του Κεμάλ Ρέις αλλά και πόσο στην πραγματικότητα φοβάται την ελληνική αντίδραση.

Διαβάστε επίσης:

Πώς βοήθησε την Ελλάδα ο Πούτιν

Ταϊβάν: Κόβει την πρόσβαση της Κίνας στον Ειρηνικό όπως το Καστελόριζο στην Τουρκία την Αν. Μεσόγειο
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Με ψέματα για το Λήμνος και το Oruc Reis προσπαθούν να φτιάξουν ψυχολογία – Φοβούνται τους Έλληνες». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ