Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Θα σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία μετά τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν;

Nέα εποχή και νέα ραντεβού στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Θα σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία μετά τη συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν;

Οι προκλήσεις από την Τουρκία στα ελληνοτουρκικά επέστρεψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και η συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν δημιουργεί το εύλογο ερώτημα για το αν αυτές θα σταματήσουν.

Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν συζήτησαν όλη την ελληνοτουρκική ατζέντα σε μια είδηση που έπαιξε αρκετά στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η συνάντηση σηματοδοτεί μια νέα προσπάθεια προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών μετά από το πολύμηνο διάστημα ψυχρότητας και επιθετικής ρητορικής εκ μέρους της Άγκυρας.

Την ίδια στιγμή, το τηλεοπτικό δίκτυο A HABER ανέφερε: «Στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογο του Γιώργο Γεραπετρίτη, Οι δυο υπουργοί μετά την τετ α τετ συνάντηση τους εμφανίστηκαν μπροστά στις κάμερες.και έστειλαν μηνύματα σχετικά με τα επόμενα βήματα που θα γίνουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο υπουργός Φιντάν δήλωσε πως με την Ελλάδα μπήκαμε σε μια νέα και θετική εποχή, ο φιλοξενούμενος υπουργός Γιωργος (Γεραπετρίτης) δήλωσε πως στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

Κάπως έτσι αντιμετώπισαν τη συνάντηση τα τουρκικά μέσα που επικεντρώθηκαν και στη προσπάθεια της Τουρκίας για την ανάδειξη της ευρωπαϊκή της προπάθειας.

Το ερώτημα που μένει πλέον να απαντηθεί είναι αν η Άγκυρα θα επιλέξει να αφήσει πίσω την προκλητική της στάση μετά τις αλλαγές προσώπων που έφεραν οι εκλογές και η νέα νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θα σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία μετά τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ