Αρχική » Επικαιρότητα

Γενοκτονία των Ποντίων: Ρίγη συγκίνησης στο Σύνταγμα – Η προεδρική φρουρά τίμησε την ημέρα μνήμης

Μία διαφορετική αλλαγή έγινε στην προεδρική φρουρά σήμερα 19 Μαΐου προς τιμήν των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Viral Επικαιρότητα
Γενοκτονία των Ποντίων: Ρίγη συγκίνησης στο Σύνταγμα - Η προεδρική φρουρά τίμησε την ημέρα μνήμης

Τη Γενοκτονία των Ποντίων τίμησε η προεδρική φρουρά σήμερα με Εύζωνες να φοράνε την παραδοσιακή ποντιακή στολή και σωματεία Ποντίων να παραβρίσκονται στην αλλαγή.

Συμπληρώνονται φέτος 105 χρόνια από την αρχή της Γενοκτονίας των Ελλήνων, σαν σήμερα 19 Μαΐου του 1915. Η ιστορική αυτή ημέρα μνήμης και τα χιλιάδες θύματα της τιμήθηκε από την προεδρική φρουρά όπως της αρμόζει με ρίγη συγκίνησης να κατακλύζουν την πλατεία Συντάγματος.

Δύο εύζωνες με την ποντιακή στολή έλαβαν τη θέση τους υπό τον ήχο της ποντιακής λύρας. Παρά τις κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις πλήθος κόσμου βρέθηκε στο σημείο όπως και πολλοί ποντιακοί σύλλογοι.

Γενοκτονία των Ποντίων: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Γενοκτονία των Ποντίων: Ρίγη συγκίνησης στο Σύνταγμα - Η προεδρική φρουρά τίμησε την ημέρα μνήμης Γενοκτονία των Ποντίων: Ρίγη συγκίνησης στο Σύνταγμα - Η προεδρική φρουρά τίμησε την ημέρα μνήμης Γενοκτονία των Ποντίων: Ρίγη συγκίνησης στο Σύνταγμα - Η προεδρική φρουρά τίμησε την ημέρα μνήμης

 

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτες προκλήσεις από τον Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων – «Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή»

ΗΠΑ: Ξεκάθαρο το μήνυμα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Τούρκοι αναλυτές ισχυρίζονται πως η Ελλάδα έχει πονηρούς στόχους στο Αιγαίο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γενοκτονία των Ποντίων: Ρίγη συγκίνησης στο Σύνταγμα – Η προεδρική φρουρά τίμησε την ημέρα μνήμης». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ