Αρχική » Εξοπλιστικά

ΑΡΧΥΤΑΣ: Εξώδικο- βόμβα – Τελικά δεν μπορεί να πετάξει το ελληνικό drone;

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος εργαζομένων της ΕΑΒ, στο πρόγραμμα ΑΡΧΥΤΑΣ δεν συμμετέχει αεροναυπηγός και δεν ελήφθησαν υπόψιν παράμετροι βιομηχανοποποίησης και λειτουργικότητας του προϊόντος.

Διονύσης Αντωνέλλος Εξοπλιστικά
ΑΡΧΥΤΑΣ: Εξώδικο- βόμβα - Τελικά δεν μπορεί να πετάξει το ελληνικό drone;

ΑΡΧΥΤΑΣ: Εξώδικο- βόμβα προς τη διοίκηση της ΕΑΒ έστειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Καπίρης, γράφει το militaire.gr.

Σύμφωνα με το εξώδικο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ, Δ. Παπακώστας, αποφάσισε την διχοτόμηση της ενιαίας Διεύθυνσης Μελετών, Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων, επειδή ο επί σειρά ετών υπεύθυνος Διευθυντής Τριαντάφυλλος Τσιτινίδης, ισχυριζόταν πως δεν θα πετάει το ελληνικό drone ΑΡΧΥΤΑΣ.

Όπως ανέφερε, στο πρόγραμμα ΑΡΧΥΤΑΣ δεν συμμετέχει αεροναυπηγός και δεν ελήφθησαν υπόψιν παράμετροι βιομηχανοποποίησης και λειτουργικότητας του προϊόντος, σημειώνεται στο militaire.gr.

Να σημειωθεί, πως όπως έχετε διαβάσει στο Sportime, το drone ΑΡΧΥΤΑΣ θα χρησιμοποιεί την κορυφαία τεχνολογική λύση στον πλανήτη σήμερα, αυτήν που έχουν επιλέξει οι ΗΠΑ για το μοναδικό αυτή τη στιγμή στον κόσμο μαχητικό 5ης Γενιάς, που μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, το F-35B, και θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα.

«Το υπουργείο Οικονομικών θα χρηματοδοτήσει την ΕΑΒ για να αναπτύξει ένα Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV/drone) το οποίο θα έχει δυνατότητες κάθετης απο-προσγείωσης.

Ο Αρχύτας ήταν Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, πολιτικός, στρατηγός, μαθηματικός, εφευρέτης και μηχανικός. Γεννήθηκε το 428 π.Χ. στον Τάραντα.

Ανήκε στη δεύτερη γενιά Πυθαγορείων φιλοσόφων, ενώ ορίστηκε επτά φορές στρατηγός στην πόλη του, την ώρα που ο νόμος απαγόρευε σε όλους τους άλλους να πάρουν τη θέση αυτή για δεύτερη φορά.

Σύμφωνα με τον Αριστόξενο, ο Αρχύτας δεν ηττήθηκε ποτέ σε καμία μάχη. Ιστορικοί μάλιστα καταγράφουν ότι ο Τάραντας (σ.σ. ανήκε στη Μεγάλη Ελλάδα) έφτασε στη μεγαλύτερη ακμή του όταν ήταν εκείνος επικεφαλής (380-345 π.Χ.).

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο και πετρέλαιο στα Γιάννενα δείχνει σημαντική ανακάλυψη της Shell στην Αλβανία;

Τούρκοι: Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία – Να φύγουν οι Έλληνες – Θα κάνουμε απόβαση
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΡΧΥΤΑΣ: Εξώδικο- βόμβα – Τελικά δεν μπορεί να πετάξει το ελληνικό drone;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ