Αρχική » Γεωστρατηγική

Φυσικό αέριο και πετρέλαιο στα Γιάννενα δείχνει σημαντική ανακάλυψη της Shell στην Αλβανία;

Το 1939 είχαν έρθει στην περιοχή συνεργεία ιταλικής εταιρείας έκαναν μετρήσεις και μελέτες ενώ όταν έσκαψαν τούνελ οι τοίχοι του έσταζαν πίσσα.

Αριστοτέλης Παπαργύρης Γεωστρατηγική
Φυσικό αέριο και πετρέλαιο στα Γιάννενα δείχνει σημαντική ανακάλυψη της Shell στην Αλβανία;

Φυσικό αέριο στα Γιάννενα δείχνει σημαντική ανακάλυψη της Shell στην Αλβανία σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις;

«Οι ενδείξεις μάς δείχνουν ότι ίσως είμαστε κοντά σε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη φυσικού αερίου και πετρελαίου στο υπέδαφός μας, η οποία θα έχει επίδραση στο μέλλον της χώρας μας αλλά και που επίσης θα παίξει ρόλο στο ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης», ανέφερε το πρακτορείο Exit, το οποίο ανήκει στον ίδιο τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, γράφει το έγκυρο energypress.gr.

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει δημιουργήσει προσδοκίες για επερχόμενες σημαντικές ανακοινώσεις από την Shell Upstream Albania.

Η είδηση αυτή έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού παρουσιάζονται σημαντικές αναλογίες και με κοιτάσματα της Δυτικής Ελλάδας ενώ στο Δήμο Ζίτσας του νομού Ιωαννίνων προετοιμάζεται ερευνητική γεώτρηση εδώ και έναν χρόνο από την Energean.

Φυσικό αέριο και πετρέλαιο στα Γιάννενα

Ήδη υπάρχουν σημαντικές ανακαλύψεις και παραγωγή φυσικού αερίου σε Ιταλία, Κροατία και η Αλβανία, γιατί όχι και στην Δυτική Ελλάδα;

Να θυμίσουμε την συνέντευξη του 92χρονου τότε, Ορέστη Καπέρδα, στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο οποίος και εργάστηκε σε εταιρεία γεωτρήσεων στα Γραμμενοχώρια της Ζίτσας το 1939.

Τότε, όπως ανέφερε, είχαν έρθει στην περιοχή συνεργεία ιταλικής εταιρείας που έκαναν μετρήσεις και μελέτες ενώ όταν έσκαψαν τούνελ οι τοίχοι του έσταζαν πίσσα.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: ATMACA στα παράλια της Τουρκίας – Πώς τους διαλύει η Ελλάδα

Έβρος: Ισραηλινά Sandcat Stormer με Spike LR MLS; Και όμως είναι δυνατό!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φυσικό αέριο και πετρέλαιο στα Γιάννενα δείχνει σημαντική ανακάλυψη της Shell στην Αλβανία;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλης Παπαργύρης

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο A.S.E. Bucharest. Έχω συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή KFOR στο Κόσοβο.

ΣΧΟΛΙΑ