Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκοι: Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία – Να φύγουν οι Έλληνες – Θα κάνουμε απόβαση

Οι τουρκικές ομάδες SAT και SAS «έχουν επίσης νομική αιτιολόγηση για την επιχείρηση απόβασης κατά της Κρήτης», καταλήγει το άρθρο.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Τούρκοι: Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία - Να φύγουν οι Έλληνες - Θα κάνουμε απόβαση

Τούρκοι: Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία και η παρουσία των ΗΠΑ και της Ελλάδας εκεί είναι παράνομη.

«Η Κρήτη, μια τουρκική γη 2,5 αιώνων, δόθηκε σε 4 χώρες από την Αγγλία το 1913. Τρεις από αυτές τις 4 χώρες αποχώρησαν αργότερα από τη συμφωνία. Οι Έλληνες κατέλαβαν ολόκληρο το νησί χωρίς την έγκριση των Οθωμανών, όταν υποτίθεται ότι τα εδάφη θα μεταβιβάζονταν στον πρώην ιδιοκτήτη», αναφέρει το τουρκικό trhaber.com.

«Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πολλά νησιά που ανήκαν στους Τούρκους στο Αιγαίο έμειναν με αβέβαιο νομικό καθεστώς. Το σημαντικότερο από αυτά τα νησιά , που δωρίστηκαν στους Έλληνες από τις κυρίαρχες δυνάμεις της περιόδου χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, είναι αναμφίβολα η Κρήτη, με τη θέση της να θυμίζει αεροπλανοφόρο στη μέση της Μεσογείου», τονίζεται από τους Τούρκους.

«Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς παρέμεινε στο κενό για έναν αιώνα μετά τον πόλεμο, δεν ανήκε ποτέ στα χαρτιά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ότι η Αθήνα κατέχει όλο αυτό το νησί», υπογραμμίζει το trhaber.com.

Η Συμφωνία του Λονδίνου της 30ης Μαΐου 1913 όριζε τη μεταβίβαση της Κρήτης στις «συμμαχικές δυνάμεις». Αυτά τα «συμμαχικά κράτη» που καθορίστηκαν από την Αγγλία αποτελούνταν από τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Ελλάδα. Μετά τη μεταφορά της Κρήτης σε αυτές τις 4 χώρες στα χαρτιά, η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία αποχώρησαν από τη συμφωνία και παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους», αναφέρεται.

«Με την αποχώρηση των τριών αυτών χωρών, ενώ αναμενόταν ότι τα 3/4 της Κρήτης θα περνούσαν στον πρώην ιδιοκτήτη της, δηλαδή την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Αθήνα δημιούργησε de facto κατάσταση διεκδικώντας ολόκληρο το νησί», γράφουν οι Τούρκοι.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ ανέφερε σχετικά πως «τα τρία τέταρτα της Κρήτης ανήκουν σε αυτόν που έδωσε το νησί σε αυτές τις χώρες, δηλαδή την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία σήμερα η Δημοκρατία της Τουρκίας» και πως τα 3/4 της Κρήτης και των γύρω νησιών Γαύδος, Ντία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι θα πρέπει να εκκενωθούν άμεσα.

Τούρκοι: Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία - Να φύγουν οι Έλληνες - Θα κάνουμε απόβαση

Τούρκοι: Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία – Να φύγουν οι Έλληνες – Θα κάνουμε απόβαση

Η Κρήτη, η οποία είναι βαριά οπλισμένη από τις ΗΠΑ, θα είναι «ένας από τους πρωταρχικούς στόχους των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου μετά από πρόκληση στη Θάλασσα των Νησιών», σημειώνεται.

Οι τουρκικές ομάδες SAT και SAS «έχουν επίσης νομική αιτιολόγηση για την επιχείρηση απόβασης κατά της Κρήτης», καταλήγει το άρθρο.

Διαβάστε επίσης:

Εκεί είναι το πιθανότερο να γίνει πυρηνικός πόλεμος

Ελληνοτουρκικά: ATMACA στα παράλια της Τουρκίας – Πώς τους διαλύει η Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία – Να φύγουν οι Έλληνες – Θα κάνουμε απόβαση». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ