Αρχική » Εξοπλιστικά

Bayraktar: Ο Πούτιν τελείωσε τα τουρκικά drone στην Ουκρανία – Μεγάλη ζημιά

Η εποχή των τούρκικων μη επανδρωμένων αεροσκαφών TB-2 Bayraktar στην Ουκρανία έφτασε στο τέλος.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Bayraktar: Ο Πούτιν τελείωσε τα τουρκικά drone στην Ουκρανία - Μεγάλη ζημιά

Bayraktar: Ο Πούτιν τελείωσε τα τουρκικά drone στην Ουκρανία, με τη «θυμωμένη» Άγκυρα να αποσύρεται από τη δημιουργία εργοστασίου TB2 στην εμπόλεμη ζώνη.

Η εποχή των τούρκικων μη επανδρωμένων αεροσκαφών TB-2 Bayraktar στην Ουκρανία «μπορεί επιτέλους να τελειώσει εάν γίνουν πιστευτές οι αναφορές από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και τα σχόλια των ιδρυτών της τουρκικής εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», γράφει το eurasiantimes.com.

Η Baykar φέρεται να έχει μεταφέρει στην ουκρανική κυβέρνηση «την αδυναμία της να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο σε συνεργασία με μια ουκρανική κρατική αμυντική εταιρεία», σημειώνεται.

Δύο βασικοί λόγοι πιστεύεται ότι κρύβονται πίσω από την κίνηση.

Ο ένας είναι η φθίνουσα χρησιμότητα και η αυξανόμενη ευπάθεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη ρωσική αεράμυνα και τον ηλεκτρονικό πόλεμο και ο άλλος η συμφωνία που συνήφθη μεταξύ των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να γίνει η Τουρκία «κόμβος φυσικού αερίου».

Bayraktar: Ο Πούτιν τελείωσε τα τουρκικά drone στην Ουκρανία – Μεγάλη ζημιά

«Οι παρατηρητές πιστεύουν ότι ο Ερντογάν υποχρέωσε εύκολα τις απαιτήσεις του Πούτιν να σταματήσει να εξοπλίζει την Ουκρανία σε αντάλλαγμα, δεδομένης της αξιοπρεπούς προσωπικής σχέσης μεταξύ των δύο ηγετών», τονίζεται.

Να σημειωθεί ότι τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «άρχισαν να πέφτουν από τα προηγμένα ρωσικά συστήματα αεράμυνας».

Μην ξεχνάμε ότι οι Ρώσοι φαρσέρ στον κυβερνοχώρο Vovan και Lexus εμφανιστηκαν ως αξιωματούχοι των ΗΠΑ και κατέγραψαν τον ανώτερο Ουκρανό αξιωματούχο Σεργκέι Πασίνσκι να επικρίνει το TB-2 σε μια διαδικτυακή συνέντευξη.

Ο Πασίνσκι είναι Ουκρανός βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας του Συμβουλίου της Ουκρανίας.

Μεγάλη η επικοινωνιακή ζημιά για τα Bayraktar αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ.

Διαβάστε επίσης:

TOGG: Τουρκικό αυτοκίνητο με γερμανικό κινητηρα, ιταλική σχεδιάση, βρετανικό σασί και κινεζική μπαταρία

Ελληνοτουρκικά: Κάνει το άσπρο – μαύρο ο Ακάρ για την αποστρατικοποίηση των νησιών!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Bayraktar: Ο Πούτιν τελείωσε τα τουρκικά drone στην Ουκρανία – Μεγάλη ζημιά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ