Αρχική » Εξοπλιστικά

Black Hawk: Έρχονται κανονικά τα 35 ελικόπτερα από τις ΗΠΑ – Έβαλε την υπογραφή της η Ελλάδα!

Συνεχίζει την ενίσχυση στα εξοπλιστικά της η Ελλάδα, που θα παραλάβει 35 νέα ελικόπτερα Black Hawk.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Εξοπλιστικά
Black Hawk: Έρχονται κανονικά τα 35 ελικόπτερα από τις ΗΠΑ – Έβαλε την υπογραφή της η Ελλάδα!

Όλα κανονικά προχωρούν στην απόκτηση των 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk από τη Sikorsky, εταιρεία της Lockheed Martin, μετά από συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ.

Η διακρατική συμφωνία την χώρας μας, θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση και στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η εταιρία Sikorsky και ο πρόεδρος της, Paul Lemmo προχώρησαν σε ανακοινώσεις για την αγορά αυτή, λέγοντας:

«Η τελευταία γενιά ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk θα συμβάλει στη συνέχιση του εκσυγχρονισμού του υπουργείου Άμυνας και ως αξιόπιστο μέσο θα χρησιμοποιηθεί για ζωτικής σημασίας αποστολές εθνικής και συμμαχικής ασφάλειας».

Ενώ τονίζει και ο ρόλος που έχουν τα ελικόπτερα Black Hawk σε 35 χώρες τις οποίες και έχουν εξοπλίσει, ενώ πολλές από αυτές ανήκουν και στο ΝΑΤΟ.

Black Hawk: Αυτά περιλαμβάνει η συμφωνία!

Φυσικά η συμφωνία που έγινε δεν αφορά μόνο την παραλαβή των 35 νέων ελικοπτέρων Black Hawk, αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού, με τον αντίστοιχο εξοπλισμό.

Έτσι θα ενταχθούν πολύ πιο γρήγορα τα ελικόπτερα αυτά στον Ελληνικό Στρατό και θα παρέχουν άμεσα βοήθεια όπου χρειαστεί.

«Είναι τιμή μας να διευρύνουμε την υπάρχουσα συνεργασία μας με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την προσθήκη του UH-60M Black Hawk στον αυξανόμενο στόλο τους», δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Παπαδόπουλος, διευθυντής διεθνούς επιχειρηματικής ανάπτυξης για την Ελλάδα, στην Lockheed Martin.

«Το Black Hawk είναι η καλύτερη επιλογή για τις απαιτήσεις πολλαπλών αποστολών της Ελλάδας, με δυνατότητες που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της χώρας στο πεδίο μάχης για την ασφάλεια του 21ου αιώνα» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αγορά αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη και στην Τουρκία, που σχολίασε με το δικό της τρόπο τις εξοπλιστικές κινήσεις της χώρας μας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Black Hawk: Έρχονται κανονικά τα 35 ελικόπτερα από τις ΗΠΑ – Έβαλε την υπογραφή της η Ελλάδα!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ