Αρχική » Εξοπλιστικά

Πρώτη είδηση στην Τουρκία το πράσινο φως για την αγορά των 35 UH-60 Black Hawks από την Ελλάδα

Τι αναφέρει τουρκικό αμυντικό σάιτ.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Πρώτη είδηση στην Τουρκία το πράσινο φως για την αγορά των 35 UH-60 Black Hawks από την Ελλάδα

«Το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πέσουν οι υπογραφές για την αγορά 35 ελικοπτέρων και στη συνέχεια η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να βάλει στη γραμμή παραγωγής τα ελληνικά ελικόπτερα UH-60 Black Hawk», αναφέρει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

«Τα Black Hawks θα αντικαταστήσουν τα 56 παλιά UH-1 Hueys που σήμερα ανήκουν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Τα μονοκινητήρια Hueys, που αγοράστηκαν το 1969 λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποστήριξης, χρησιμοποιούνται σε εξαιρετικά περιορισμένες περιπτώσεις από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία», τονίζεται.

«Τον Δεκέμβριο του 2023, οι ΗΠΑ εξέδωσαν ειδοποίηση για την πώληση στην Ελλάδα 35 UH-60M Black Hawk Utility Helicopters. Σύμφωνα με την εν λόγω γνωστοποίηση, η Ελλάδα θα προμηθεύσει 35 ελικόπτερα UH-60M και συνοδευτικό εξοπλισμό στην τιμή του 1,95 δισ. δολαρίων», αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

«Εγκρίθηκε η πώληση35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk για την Ελλάδα, δέκα εκ των οποίων για ανταλλακτικά. Θα διαθέτουν επίσης συστήματσα προειδοποίηση πυραύλων/λέιζερ/ραντάρ και GPS και συστήματα επικοινωνίας, Ηλεκτροοπτικά συστήματα MX-10D, Cannons M134 Gatling, πολυβόλα M240, ρουκέτες 70mm και πολλά πρόσθετα συστήματα», καταλήγουν οι Τούρκοι.

Διαβάστε επίσης:

Θα χτυπήσει η Ελλάδα τα M60 Patton στη δημοπρασία; – Πόσο κάνει το ένα

Ρώσοι: Έτσι θα γίνουν οι επόμενες επιθέσεις!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώτη είδηση στην Τουρκία το πράσινο φως για την αγορά των 35 UH-60 Black Hawks από την Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ