Αρχική » Εξοπλιστικά

Ελληνοτουρκικά: Η εξέλιξη που δείχνει πως η Τουρκία θα πάρει τελικά F35 και μπορεί πιο γρήγορα και από την Ελλάδα

Η Τουρκία είχε αγοράσει έξι F-35 τα οποία δεν της παραδόθηκαν ποτέ και παραμένουν αποθηκευμένα στις ΗΠΑ.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ελληνοτουρκικά: Η εξέλιξη που δείχνει πως η Τουρκία θα πάρει τελικά F35 και μπορεί πιο γρήγορα και από την Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως η Τουρκία θα πάρει τελικά και F35, ίσως μαζί ή και πιο γρήγορα και από την Ελλάδα.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό πως η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία θα ενταχθούν ταυτόχρονα στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Ασπίδας του Ουρανού ή ESSI.

Να σημειωθεί πως για να ενταχθεί στην ESSI, η Τουρκία θα πρέπει, πολύ πιθανόν, να αποκτήσει αντιαεροπορικές και αντιπυραυλικές συστοιχίες Patriot, που προτείνονται εδώ και πολλά χρόνια από την Ουάσιγκτον, ως εναλλακτική λύση στο ρωσικό σύστημα S-400, που παραδόθηκε από τη Μόσχα στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά: Η εξέλιξη που δείχνει πως η Τουρκία θα πάρει τελικά F35

Το 2019, λόγω της αγοράς της Τουρκίας των ρωσικών S-400, η Άγκυρα αποβληθηκε από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς των αμερικανικών F-35.

Η Τουρκία είχε αγοράσει έξι F-35 τα οποία δεν της παραδόθηκαν ποτέ και παραμένουν αποθηκευμένα στις ΗΠΑ.

Τα F-35 αυτά, αν η Τουρκία επιστρέψει στον πρόγραμμα, ίσως να δοθούν στην Άγκυρα, η οποία θα αποκτήσει τα στελθ μαχητικά πιο σύντομα από την Ελλάδα και ενώ ήδη έχει πάρει το ΟΚ από τις ΗΠΑ για την αγορά 40 F-16 Viper και τον εκσυγχρονισμό άλλων 79 τουρκικών F-16 σε επίπεδο Viper.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα και Τουρκία σε νατοϊκό αντιβαλλιστικό πρόγραμμα – Έρχεται συνεργασία Αθήνας – Άγκυρας και κοινές αγορές όπλων;

France 24: Προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Μακρόν στο Κίεβο;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Η εξέλιξη που δείχνει πως η Τουρκία θα πάρει τελικά F35 και μπορεί πιο γρήγορα και από την Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ