Αρχική » Γεωστρατηγική

Ελλάδα και Τουρκία σε νατοϊκό αντιβαλλιστικό πρόγραμμα – Έρχεται συνεργασία Αθήνας – Άγκυρας και κοινές αγορές όπλων;

Να σημειωθεί πως οι απαραίτητες προσκλήσεις στις δύο χώρες έγιναν από την Γερμανία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Ελλάδα και Τουρκία σε νατοϊκό αντιβαλλιστικό πρόγραμμα

Ελλάδα και Τουρκία σε νατοϊκό αντιβαλλιστικό πρόγραμμα με διασυνδεδεμένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.

Σημαντική ενδονατοϊκή εξέλιξη για την Ελλάδα και την Τουρκία, η οποίες συμμετέχουν πλέον στο στο ευρώ-νατοϊκό αντιβαλλιστικό πρόγραμμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, υπέγραψαν το «Κανονιστικό Έγγραφο για τη Συμμετοχή Τουρκίας και Ελλάδας στην Επιστολή Προθέσεων για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Ασπίδας του Ουρανού».

Ελλάδα και Τουρκία σε νατοϊκό αντιβαλλιστικό πρόγραμμα

Την τελετή διοργάνωσε ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους.

Να σημειωθεί πως οι απαραίτητες προσκλήσεις στις δύο χώρες έγιναν από την Γερμανία, η οποία ακολουθεί πολιτική «ίσων αποστάσεων».

«Αυτή η πρωτοβουλία, με επικεφαλής τη Γερμανία, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση των απαιτήσεων του ΝΑΤΟ διασφαλίζοντας παράλληλα τη διαλειτουργικότητα και την ενσωμάτωση των συμμάχων. Ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε αυτή την πρωτοβουλία με το ευρύ φάσμα των εθνικών μας πόρων. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στη Γερμανία για τον συντονιστικό της ρόλο σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Θα χαρούμε να συνεργαστούμε μαζί σας σε αυτήν την πρωτοβουλία που εξυπηρετεί την κατανόηση της συλλογικής άμυνας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Aξίζει να αναφερθεί πως τον Ιούνιο του 2023, η γερμανική Bundestag ενέκρινε σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του αντιβαλλιστικού πυραυλικού συστήματος Arrow 3 από το Ισραήλ.

Επίσης, οι χώρες που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Sky Shield θα μπορούν να συνεργαστούν για να προμηθευτούν τα οπλικά συστήματα που απαιτούνται για την κάλυψη μιας μεγάλης περιοχής με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Τα μέλη της ESSI θα μπορούν να αλληλοϋποστηρίζονται με τα αμυντικά συστήματα και τα αντίστοιχα πυρομαχικά. Η πρόθεση είναι ότι συνεργαζόμενοι για την προμήθεια και τη συντήρηση αυτών των συστημάτων, θα εξοικονομήσουν κόστος αγοράς και λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης:

France 24: Προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Μακρόν στο Κίεβο;

ΣΟΚ στις ΗΠΑ: Κατάλαβαν ότι οι Ρώσοι έφτιαξαν υπερόπλο;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελλάδα και Τουρκία σε νατοϊκό αντιβαλλιστικό πρόγραμμα – Έρχεται συνεργασία Αθήνας – Άγκυρας και κοινές αγορές όπλων;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ