Αρχική » Εξοπλιστικά

Ελληνοτουρκικά: Μεταχειρισμένες φρεγάτες και F-35 από τις ΗΠΑ για την Αθήνα;

Πώς η Ελλάδα μπορεί να συντομεύσει τον χρόνο παράδοσης.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ελληνοτουρκικά: Μεταχειρισμένες φρεγάτες και F-35 από τις ΗΠΑ για την Αθήνα;

Ελληνοτουρκικά: Μεταχειρισμένες φρεγάτες και F-35 από τις ΗΠΑ για την Αθήνα, την ώρα που η Ελλάδα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά 20 μαχητικών αεροσκαφών F-35 Lightning II stealth.

Αν και η Αθήνα δεν αναμένεται να αποκτήσει τα F-35 μέχρι το δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας, «σύντομα θα έχει το πάνω χέρι έναντι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας», σημειώνει το eurasiantimes.com.

«Επίσης», τονίζεται στο δημοσίευμα πως «εάν η Ελλάδα επιλέξει μεταχειρισμένα F-35, μπορεί να συντομεύσει σημαντικά τον χρόνο παράδοσης».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με άλλες πηγές, η Ελλάδα συζητά την αγορά μεταχειρισμένων LCS από τις ΗΠΑ. Πρόκειται για πλοία που πρόκειται να αποδεσμεύσει το αμερικανικό Ναυτικό αφού πρώτα τα επισκευάσει.

Ελληνοτουρκικά: Μεταχειρισμένες φρεγάτες και F-35 από τις ΗΠΑ για την Αθήνα;

Tην ίδια ώρα πάντως, «η ελληνική αεροπορία αναμένεται να αποκτήσει τεχνολογικά πιο προηγμένο στόλο μαχητικών σε λίγα χρόνια», υπογραμμίζει το eurasiantimes.com.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ «το φλερτ της Τουρκίας με τη Ρωσία έχει θέσει σε κίνδυνο τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων F-16 της, τα F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναβαθμίζονται από τη Lockheed Martin».

Τα 83 μαχητικά αεροσκάφη μετά την αναβάθμιση θα φτάσουν στα πρότυπα Block-72.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα οδεύει να έχει τον πιο σύγχρονο στόλο F-16 στην Ευρώπη όταν η Τουρκία μετρά αν τις φτάνουν τα ανταλλακτικά στις αποθήκες

Επικίνδυνη στασιμότητα στα εξοπλιστικά – Δεν κουνιέται φύλλο πουθενά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Μεταχειρισμένες φρεγάτες και F-35 από τις ΗΠΑ για την Αθήνα;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ