Αρχική » Εξοπλιστικά

Ελληνοτουρκικά: Πόσα ΚΑΑΝ θέλει να φτιάξει η Τουρκία το 2028

«Ως μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, το KAAN θα φέρει μια πραγματικά στρατηγική ικανότητα στην Τουρκία», είπε ο Τούρκος υπουργός Τεχνολογίας.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Ελληνοτουρκικά: Πόσα ΚΑΑΝ θέλει να φτιάξει η Τουρκία το 2028

Ελληνοτουρκικά: Πόσα ΚΑΑΝ θέλει να φτιάξει η Τουρκία το 2028, σύμφωνα με τον υπουργό Τεχνολογίας της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό του 2024 στα Υπουργεία Εμπορίου και Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, ο υπουργός Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ, ρωτήθηκε για το πόσα εθνικά μαχητικά αεροσκάφη KAAN θα παραχθούν το 2028.

«Ο στόχος είναι να είμαστε σε θέση να παράγουμε 20 KAAN το 2028», σημείωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

«Ως μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, το KAAN θα φέρει μια πραγματικά στρατηγική ικανότητα στην Τουρκία», είπε.

Ελληνοτουρκικά: Πόσα ΚΑΑΝ θέλει να φτιάξει η Τουρκία το 2028

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για σταλθ, διπλής μηχανής, πολεμικό αεροσκάφος για όλες τις καιρικές συνθήκες.

Το TAI Kaan είναι προγραμματισμένο να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και να εξαχθεί σε ξένες χώρες.

Να σημειωθεί πως την ίδια ώρα, η Eυρώπη προχωρά χωρίς την Τουρκία καθώς έως το 2035 συνολικά οι ευρωπαϊκές χώρας αναμένεται να έχουν από 500 έως 750 στελθ μαχητικά (με τουλάχιστον 40 να είναι τα ελληνικά) ενώ ούτε ένα από αυτά, με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα είναι τουρκικό.

Στα έως 750 F-35 αν προστεθούν και τα περίπου 200 F-16 Viper (με τουλάχιστον το 1/3 να είναι ελληνικά), τότε σχεδόν το 50% του ευρωπαϊκού στόλου μαχητικών θα αφορά σε αεροπλάνα της Lockheed-Martin.

Το υπόλοιπο 22% με 26% θα αφορά σε αεροπλάνα Eurofighter Typhoon, το 14% με 17% θα αφορά σε Rafale ενώ το 9% με 10% των ευρωπαϊκών μαχητικό θα αφορά στα σουηδικά Gripen.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Θα κυριαρχήσουν στην Ευρώπη τα F-35 έως το 2075 – Το παράθυρο του 2040

Στρατός: Αυτά αλλάζουν στη θητεία το 2024!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Πόσα ΚΑΑΝ θέλει να φτιάξει η Τουρκία το 2028». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ