Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale: Θα κυριαρχήσουν στην Ευρώπη τα F-35 έως το 2075 – Το παράθυρο του 2040

Η μάχη των Rafale με το Système de combat aérien du futur.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Rafale: Θα κυριαρχήσουν στην Ευρώπη τα F-35 έως το 2075 - Το παράθυρο του 2040

Rafale: Θα κυριαρχήσουν στην Ευρώπη τα F-35 έως ακόμα και το 2075 λένε οι Γάλλοι ενώ βλέπουν παράθυρο στο 2040 με 2060.

Σύμφωνα με τους Γάλλους η «συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών αεροπορικών δυνάμεων θα έχει εξοπλιστεί με νέα F-35 μεταξύ 2020 και 2035».

Όπως σημειώνει το meta-defense.fr τα ευρωπαϊκά F-35 θα παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι το 2060 ή ακόμα και το 2075.

Ωστόσο, οι Γάλλοι βλέπουν βέλτιστο παράθυρο για το Future Combat Air System (SCAF) από εμπορική άποψη από το 2040 έως το 2060.

Rafale: Θα κυριαρχήσουν στην Ευρώπη τα F-35 έως το 2075 – Παράθυρο το 2040

Να σημειωθεί πως το Système de combat aérien du futur (SCAF), είναι ένα ευρωπαϊκό σύστημα μάχης υπό ανάπτυξη από την Dassault Aviation, την Airbus και την Indra Sistemas.

Το Future Combat Air System θα αποτελείται από ένα οπλικό σύστημα επόμενης γενιάς (NGWS) καθώς και άλλα εναέρια μέσα στον μελλοντικό επιχειρησιακό χώρο μάχης.

Το νέο μαχητικό έκτης γενιάς, σχεδιάζεται μέχρι το 2040 περίπου να αντικαταστήσει τα σημερνά Rafale, Typhoons και EF-18 Hornets.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι Γάλλοι ανεξάρτητα από το SCAF (σ.σ. το οποίο δεν πιστεύουν και πολύ λόγο της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας των Rafale) ετοιμάζουν και τα μαχητικά 6ης γενιάς Rafale F5, τα οποία και θα αρχίσουν να αντικαθιστούν τα υπάρχοντα από το 2030 και μετά.

Οι Γάλλοι την ίδια ώρα υποστηρίζουν πως τα Rafale «θα χρειαστεί να αντικατασταθούν μόνο από το 2060 και μετά, στην καλύτερη περίπτωση».

Την ίδια ώρα βέβαια που η Ελλάδα έχει μπει ήδη στο κλαμπ των Rafale και μπαίνει και σε αυτό των F-35 μαζί με τους Βρετανούς, Ολλανδούς, Ιταλούς, Δανούς και Νορβηγούς, Ρουμάνους, Τσέχους, Αυστραλούς, Ιάπωνες, Νοτιοκορεάτες, Ισραηλινούς, Καναδούς και Σιγκαπουριανούς, οι Τούρκοι έχουν μείνει χωρίς μαχητικά νέας γενιάς και βλέπουν ως πιθανή επιλογή κάτι πακιστανο-κινεζικά μαχητικά.

Διαβάστε επίσης:

Στρατός: Αυτά αλλάζουν στη θητεία το 2024!

Rafale: Τρέλα με τα γαλλικά μαχητικά – Δείχνουν βίντεο στα σχολεια και υποδέχονται τους πιλότους σαν σούπερ ήρωες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Θα κυριαρχήσουν στην Ευρώπη τα F-35 έως το 2075 – Το παράθυρο του 2040». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ