Αρχική » Εξοπλιστικά

Ελληνοτουρκικά: Το σχέδιο εκσυγχρονισμού της Leonardo για τα ελληνικά τανκ – Τι λένε οι Τούρκοι ότι θα γίνει με τα ιταλικα Leopard και την Ελλάδα

Τι θα λάβει η Ελλάδα από την Ιταλία, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ελληνοτουρκικά: Το σχέδιο εκσυγχρονισμού της Leonardo για τα ελληνικά τανκ - Τι λένε οι Τούρκοι ότι θα γίνει με τα ιταλικα Leopard και την Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Το σχέδιο εκσυγχρονισμού της ιταλικής Leonardo για τα ελληνικά τανκ Leopard και τα γερμανικά άρματα για την Ελλάδα απασχολούν τους Τούρκους.

Η ιταλική Leonardo έκανε μια παρουσίαση για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών αρμάτων μάχης Leopard 1A5, σημειώνει το τουρκικό αμυντικό σάιτ defenceturk.net.

«Το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι παρουσίαση για τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης Leopard 1A5 έγινε από εκπροσώπους της ιταλικής Leonardo στο αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου στις 28 Νοεμβρίου 2023», σημειώνεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

«Στην εν λόγω ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι λύσεις που προτείνει η Leonardo», τονίζεται.

Ελληνοτουρκικά: Το σχέδιο εκσυγχρονισμού της Leonardo για τα ελληνικά τανκ

«Σύμφωνα με τα νέα του Defense Review, τον Οκτώβριο του 2022, η ίδια εταιρεία υπέβαλε επίσημη πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης Leopard 1A5 της Βραζιλίας, με επίκεντρο την αντικατάσταση του πυργίσκου με το Hitfact Mk.2. Ο εν λόγω πυργίσκος μπορεί να περιέχει πυροβόλο 105/52 ή 120/45 χλστ. Το Hitfact Mk.2 απαιτεί πλήρωμα 2-3 ατόμων και διαθέτει σύστημα αυτόματης φόρτωσης. Εκτός από το κύριο όπλο, υπάρχει και ένα πολυβόλο των 7,62 χλστ. Υπάρχει επίσης σταθμός όπλων με πολυβόλο των 7,62 ή 12,7 χλστ., καθώς και εκτοξευτής καπνογόνων χειροβομβίδων οκτώ συσκευασιών», αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

«Η Γερμανία ζήτησε τα ελληνικά άρματα μάχης Leopard 1A5 GR, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κοινοποίησε το Clash Report. Η Γερμανία ζήτησε 100 κύρια άρματα μάχης Leopard 1A5 GR από την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, τα τανκς σχεδιάστηκε να μεταφερθούν στη γερμανική κυβέρνηση και στη συνέχεια να παραδοθούν στην Ουκρανία», σημειώνεται.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, με «αντάλλαγμα για αυτήν την προσφορά, η Ελλάδα θα λάβει παράδοση των ιταλικών κύριων αρμάτων μάχης Leopard 1A5».

«Τα τανκς που θα παραδοθούν θα επισκευαστούν από τη γερμανική Rheinmetall και θα λάβουν νέα θωράκιση με συστήματα θερμικής απεικόνισης», καταλήγουν οι Τούρκοι.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Η σκέψη για τις κορβέτες και η λύση της +1 Belharra που κερδίζει έδαφος

Τουρκία: Ο Ερντογάν έρχεται Αθήνα και το Αμπτουλάχ Αμίντ Χαν «ζεσταίνει» τις μηχανές του για Κύπρο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Το σχέδιο εκσυγχρονισμού της Leonardo για τα ελληνικά τανκ – Τι λένε οι Τούρκοι ότι θα γίνει με τα ιταλικα Leopard και την Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ