Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρεγάτες: Δεν είναι βιώσιμες οι τιμές των Freedom Class LCS που θέλει η Ελλάδα – Θα είναι ο εφιάλτης της Ελλάδας λένε οι Τούρκοι

«Εξαντλημένο ο στόλος της Ελλάδας».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Δεν είναι βιώσιμες οι τιμές των Freedom Class LCS που θέλει η Ελλάδα - Θα είναι ο εφιάλτης της Ελλάδας λένε

Φρεγάτες: Δεν είναι βιώσιμες οι τιμές των Freedom Class LCS που θέλει η Ελλάδα λένε οι Τούρκοι οι οποίοι και τονίζουν πως Θα είναι ο εφιάλτης της Ελλάδας μεσομακροπρόθεσμα.

Μας… πήραν στο ψιλό οι Τούρκοι για τις Freedom Class LCS που φέρονται να ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ερευνητή Άμυνας και Ναυτιλίας, Κοζάν Σετζούκ Ερκάν το «πρώτο πλοίο της Freedom Class LCS, το USS Freedom, είναι πολύ κακό ενώ τα άλλα πλοία βελτιώθηκαν σταδιακά».

Ωστόσο, όπως αναναφέρει οι ΗΠΑ «χρησιμοποιούν πλοία για πολύ μεγάλες περιόδους στον Ειρηνικό Ωκεανό».

«Οι Έλληνες θα τα χρησιμοποιήσουν για μικρότερα χρονικά διαστήματα στο λιγότερο τραχύ Αιγαίο, οπότε το ποσοστό αποτυχίας θα μειωθεί δραστικά», συμπληρώνει.

Φρεγάτες: Δεν είναι βιώσιμες οι τιμές των Freedom Class LCS που θέλει η Ελλάδα – Θα είναι ο εφιάλτης της Ελλάδας λένε

Αναφορικά με την τιμή των Freedom LCS, οι Τούρκοι του τουρκικού αμυντικού σάιτ savunmasanayist.com, υπογραμμίζουν ότι κάθε πλοίο θα κοστίσει στην Ελλάδα 150 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα ο Κοζάν Σετζούκ Ερκάν χαρακτηρίζει την προμήθεια των πλοίων για 150 εκατ. ευρώ το ένα καθώς και τον εκσυγχρονισμό τους για περίπου 250 εκατ. ευρώ «λογική τιμή αλλά όχι βιώσιμη».

Τέλος ο Ερκαν υπογραμμίζει πως αν φορτώσεις αντιπλοϊκούς πυραύλους στις Freedom LCS, αυτές θα γίνουν κανονιοφόροι ενώ αν φορτώσεις MK-41, θα έχουν την ικανότητα να εκτελέσουν σημειακή αεράμυνα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι τα πλοία τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία σε αποστολές κυνηγιού ή ανίχνευσης ναρκών. Θα χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα πλοία σε αυτήν την αποστολή. Αυτή η ικανότητα είναι επίσης πολύ ωφέλιμη για τον εξαντλημένο στόλο της Ελλάδας», υπογραμμίζει ο Τούρκος αναλυτής.

Τέλος, σύμφωνα με τον Τούρκο, η Ελλάδα «χειρίζεται πολεμικά πλοία της ευρωπαϊκής σχολής τα τελευταία 25 χρόνια. Ως εκ τούτου, το Ελληνικό Ναυτικό δεν είναι εξοικειωμένο με τα αμερικανικά συστήματα».

«Αν και τα LCS της Freedom Class έχουν ένα καλό σύστημα διαχείρισης μάχης, αυτή η διαφορετική σχολή θα απαιτούσε μια εντελώς διαφορετική σοβαρή εκπαίδευση για το Ελληνικό Ναυτικό», καταλήγει ο Κοζάν Σετζούκ Ερκάν.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Γιατί η Τουρκία αποθεώνει τις Freedom που δεν θέλουν οι Έλληνες ναύαρχοι – Τυχαίο;

Bayraktar: Η πρώτη… βολή των ΗΠΑ κατά των τουρκικών drone – Πώς τα βάζουν στόχο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Δεν είναι βιώσιμες οι τιμές των Freedom Class LCS που θέλει η Ελλάδα – Θα είναι ο εφιάλτης της Ελλάδας λένε οι Τούρκοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ