Αρχική » Γεωστρατηγική

Bayraktar: Η πρώτη… βολή των ΗΠΑ κατά των τουρκικών drone – Πώς τα βάζουν στόχο

Ανεβάζουν ξανά στην ατζέντα και το θέμα της δυτικής τεχνολογίας.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Bayraktar: Η πρώτη... βολή των ΗΠΑ κατά των τουρκικών drone - Πώς τα βάζουν στόχο

Bayraktar: Η πρώτη… βολή των ΗΠΑ κατά των τουρκικών drone μέσω του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.

Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου για την αγορά Bayraktar από την Τουρκία, τονίζοντας ότι στην ειρηνευτική επιχείρηση ανήκει η ευθύνη τον εναέριο χώρο της επικράτειας.

«Η δήλωση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης KFOR ήρθε μια ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός Αμπίν Κούρτι ανακοίνωσε την αγορά και παράδοση μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB-2 από την Τουρκία», γράφει το alarabiya.net.

Bayraktar: Η πρώτη… βολή των ΗΠΑ κατά των τουρκικών drone – Πώς τα βάζουν στόχο

«Όσον αφορά τη χρήση όλων των κατηγοριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τους σχετικούς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Bayraktar TB-2… Ο Διοικητής της Δύναμης του Κοσσυφοπεδίου (KFOR) έχει την κύρια εξουσία για τον εναέριο χώρο πάνω από το Κοσσυφοπέδιο», αναφέρεται σε δήλωση της KFOR.

Πρόκειται για μία… έμμεση πρώτη βολή των ΗΠΑ κατά των τουρκικών drone με τους Αμερικανούς να ανεβάζουν ξανά στην ατζέντα το θέμα της δυτικής τεχνολογίας που χρησιμοποιούν τα τουρκικά drone. Μάλιστα ο Καναδάς επέκτεινε το εμπάργκο καναδικής τεχνολογίας στα τουρκικά drone.

Oι ΗΠΑ δεν βλέπουν με καλό… μάτι τις δουλειές των Τούρκων με τα Bayraktar και δεν θα αργήσει ο καιρός όπου η Ουάσιγκτον θα τα… στοχεύσει επίσημα.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Γιατί η Τουρκία αποθεώνει τις Freedom που δεν θέλουν οι Έλληνες ναύαρχοι – Τυχαίο;

Rafale και F-35 μπορούν να διαλύσουν ολόκληρη της τουρκική αεράμυνα – Τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι για να… σωθούν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Bayraktar: Η πρώτη… βολή των ΗΠΑ κατά των τουρκικών drone – Πώς τα βάζουν στόχο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ