Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Σε δύσκολη θέση ο Ερντογάν – Η Τουρκία ζητάει βοήθεια από τις χώρες του κόλπου

Άμεση βοήθεια από τις χώρες του Κόλπου ζητάνε Τουρκία και Ερντογάν

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Σε δύσκολη θέση ο Ερντογάν - Η Τουρκία ζητάει βοήθεια από τις χώρες του κόλπου

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παρέμεινε στον προεδρικό θώκο, όμως η Τουρκία συνεχίζει να μην διανύει τις καλύτερες ημέρες της ιστορίας της σε οικονομικό επίπεδο.

Εκτός από την ραγδαία πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας, κάτι τέτοιο μαρτυρά και το ταξίδι του Ερντογάν στις χώρες του κόλπου που χαρακτηρίζεται ζωής και θανάτου στη γειτονική χώρα.

Ο τούρκος πρόεδρος ταξιδεύει στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποσκοπώντας στην επίτευξη σημαντικών οικονομικών συμφωνιών για επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία.

Η πραγματικότητα είναι όμως πιο δύσκολη για τους τούρκους, καθώς ο Ερντογάν, βρίσκεται αντιμέτωπος με τα μεγάλα ελλείμματα του τουρκικού προϋπολογισμού και για αυτόν τον λόγο ελπίζει στη βοήθεια των χωρών του Περσικού Κόλπου προκειμένου να τα αντιμετωπίσει.

Μάλιστα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα φτάσει το 10% του ΑΕΠ και οι οικονομικές πτυχές της επίσκεψης του προέδρου είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για την Τουρκία, καθώς η οικονομία της χώρας βρίσκεται υπό σοβαρή πίεση.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σε δύσκολη θέση ο Ερντογάν – Η Τουρκία ζητάει βοήθεια από τις χώρες του κόλπου». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ