Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρεγάτες: Η απίστευτη ιστορία των LCS – Πως ενώ δείχνουν Star Trek στην ουσία είναι άχρηστα πλοία

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε χαρακτηρίσει τα LCS ως τεχνικά θαύματα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Η απίστευτη ιστορία των LCS - Πως ενώ δείχνουν Star Trek στην ουσία είναι άχρηστα πλοία

Φρεγάτες: Η απίστευτη ιστορία των LCS όπως την περιγράφουν μέλη των πληρωμάτων τους και πως ενώ δείχνουν Star Trek στην ουσία είναι άχρηστα πλοία.

Ο πρώην Αμερικανός υπολοχαγός Ρενάλντο Ρότζερς, μέλλος των LCS «θυμήθηκε ότι εργαζόταν στο Σαν Ντιέγκο από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου για μήνες για να ετοιμάσει μια Freedom για μια δοκιμαστική αποστολή το 2012 στο Σαν Φρανσίσκο».

Τελικά τι έγινε; Το πλοίο κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών δοκιμών.

Ο Ρότζερς αρχικά σκέφτηκε ότι το φουτουριστικό πλοίο έμοιαζε με κάτι από το “Star Trek”, αλλά σύντομα έμαθε ότι δεν ήταν Starship Enterprise και έγινε ο περίγελος της προκυμαίας, με άλλους ναυτικούς να το χλευάζουν ως “Dry Dock One”, επειδή τόσο σπάνια έφευγε από το λιμάνι», γράφει το propublica.org.

«Είναι χάλια», είπε. Το LCS ήταν «μια χαμένη ευκαιρία», σημείωσε.

Τα αμερικανικά πλοία που κάποιοι θέλουν να πουλήσουν και στην Ελλάδα, ενώ έχουν σχεδιαστεί για να να έχουν διάρκειας ζωής τα 25 χρόνια, μπαίνουν στη… ναφθαλίνη μετά από λιγότερο από μια δεκαετία υπηρεσίας.

Φρεγάτες: Η απίστευτη ιστορία των LCS – Πως ενώ δείχνουν Star Trek στην ουσία είναι άχρηστα πλοία

Το αμερικανικό Ναυτικό αναγνώρισε ότι το LCS δεν ήταν κατάλληλο για την καταπολέμηση ομοτίμων ανταγωνιστών όπως η Κίνα. Το LCS «δεν παρέχει τη φονικότητα ή τη δυνατότητα επιβίωσης που απαιτείται σε έναν αγώνα υψηλής ποιότητας».

«Το Ναυτικό χρειάζεται έναν πιο έτοιμο, ικανό και θανατηφόρο στόλο περισσότερο από έναν μεγαλύτερο στόλο που είναι λιγότερο έτοιμος, λιγότερο ικανός και λιγότερο θανατηφόρος», τονίζεται.

Ο Τζον Πέντλετον, κορυφαίος στρατιωτικός αναλυτής στο Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας των ΗΠΑ, μελέτησε την άνοδο και την πτώση των LCS, θεωρώντας τα «ως ένα από τα πιο σπάταλα έργα που είχε συναντήσει στη σχεδόν 35χρονη καριέρα του».

Σύμφωνα δε με τον Πέντλετον, το κόστος ζωής της κατηγορίας LCS μπορεί να φτάσει σε κόστος τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο.

Να σημειωθεί πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε χαρακτηρίσει τα LCS ως τεχνικά θαύματα – μικρά, γρήγορα και ελαφριά, ικανά να πολεμήσουν τους εχθρούς στη θάλασσα, να κυνηγήσουν νάρκες και να βυθίσουν υποβρύχια.

Aμερικανός ναύτης που συμμετείχε σε άσκηση με ένα LCS «περιέγραψε το μηχανοστάσιο ως “ένα σόου τρόμου” με τη σκουριά από το αλμυρό νερό να τρώει τα μηχανήματα», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Γιατί οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως τα LCS δεν αξίζει να τα αγοράσει κανένας την ώρα που η Ελλάδα τα θέλει για κορβέτες

Τουρκία: Μπαίνει στη διδακτέα ύλη στα σχολεία η παράνομη τουρκική Γαλάζια Πατρίδα – Φτιάχνουν στρατιώτες οι Τούρκοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Η απίστευτη ιστορία των LCS – Πως ενώ δείχνουν Star Trek στην ουσία είναι άχρηστα πλοία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ