Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρεγάτες: Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου των Γάλλων που ρίχνει τα drone – Mυστήριο τι έκαναν οι Γάλλοι

Κόβει τη σύνδεση δεδομένων των drone με τον επίγειο σταθμό τους.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου των Γάλλων που ρίχνει τα drone - Mυστήριο τι έκαναν οι Γάλλοι

Φρεγάτες: Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου των Γάλλων που ρίχνει τα drone και θα το έχουν και οι ελληνικές.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται στη Γαλλία για τις δυνατότητες των γαλλικών φρεγατών κατά των drone, με αφορμή την κατάρριψη από τη γαλλική φρεγάτα Languedoc δυο drone των Χούτι.

Όπως τονίζεται η δαπανηρή χρήση των Aster 15 κατά των drone είναι μία τακτική που προκρίνεται από τους Γάλλους καθώς «κανένας κυβερνήτης δεν συμφωνεί, στην πραγματικότητα, να θέσει σε κίνδυνο το πλοίο του αφήνοντας μια απειλή να πλησιάσει, για να σώσει μερικά πυρομαχικά, εκτός αν αναγκαστεί να το κάνει».

Όμως, οι Γάλλοι σημειώνουν πως είναι άγνωστο ποιο οπλικό σύστημα χρησιμοποιήθηκε για την εξουδετέρωση των δύο drones των Χούτι.

Φρεγάτες: Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου των Γάλλων που ρίχνει τα drone – Mυστήριο τι έκαναν οι Γάλλοι

«Η πιο πιθανή υπόθεση είναι προφανώς ο πύραυλος εδάφους-αέρος Aster 15, ο οποίος για την περίσταση θα είχε πραγματοποιήσει το βάπτισμα του πυρός», υπογραμμίζει το
meta-defense.fr.

Όμως η γαλλική φρεγάτα έχει δύο άλλα συστήματα ικανά να εξουδετερώσουν αυτά τα drones.

Το πρώτο είναι το πυροβόλο Oto-Melara SR των 76 χλστ., για εναέριους στόχους έως 8.000 μέτρα και ναυτικούς στόχους πέραν των 20 χλμ.

«Το δεύτερο σύστημα βασίζεται στα συστήματα εμπλοκής και ηλεκτρονικού πολέμου στη φρεγάτα, το οποίο θα μπορούσε να κόψει τη σύνδεση δεδομένων των drone με τον επίγειο σταθμό του», σημειώνεται στο γαλλικό δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Tρέλα των Γάλλων με τις ελληνικές FDI – Πρέπει να κάνουμε και τις γαλλικές όπως οι Έλληνες – Γιατί το λένε

Παραδοχή ήττας από την Τουρκία – «Παραδοθήκαμε στην Ελλάδα, μας στρίμωξε»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου των Γάλλων που ρίχνει τα drone – Mυστήριο τι έκαναν οι Γάλλοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ